header2

citaat lama anagarika govinda


 

webshop beroepseer 5Hartslagcafé: Het basisinkomen

Van 14 september 2017 20:00 tot 14 september 2017 22:15

In Tilburg

Categorieën: Studium Generale

 

Iedereen gratis geld: optie of utopie? Steeds meer mensen lijken een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen wel te zien zitten. Niet alleen verschillen de motieven hiertoe, grote vraag is of een basisinkomen economisch haalbaar is.

Een onvoorwaardelijk basisinkomen. Sommige voorstanders benadrukken dat we er gelukkiger van worden, of dat het de solidariteit bevordert. Anderen zien vooral een kans om een dure en frustrerende bureaucratie op te doeken. In een keer zouden we een wirwar aan uitkeringen, toeslagen en belastingregels kunnen versimpelen, en nemen we daarmee tevens afscheid van een hoop controlesystemen. Maar ook claims op het delen in onze natuurlijke rijkdom en de angst voor de robotisering van arbeid werken ideeën over een basisinkomen in de hand. Tegenstanders benadrukken vooral de verlammende werking van gratis geld, waarom zou je dan nog werken? Met teveel maatschappelijke freeriders komt de algehele welvaart in gevaar.

Grote vraag is of het basisinkomen überhaupt betaalbaar is. Hoewel het een grote sprong in het diepe zou betekenen, er zijn wel verschillende inzichten over te geven.

Met o.a. Marcel Canoy, econoom en adviseur Autoriteit Consument & Markt (ACM). Presentator is
Nathan de Groot.

Datum en tijd: Donderdag 14 september 2017, van 20.00 -  22.15 uur, inloop 19.30 uur
Plaats: Muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg
Entree: € 3,-; studenten gratis

Reserveren en meer info bij Universiteit van Tilburg: www.tilburguniversity.edu/nl

 

 

2017-09-14 20:00:00
2017-09-14 22:15:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design