header2

citaat lama anagarika govinda


 

webshop beroepseer 5De kunst van het beslissen

Van 20 juni 2018 09:15 tot 20 juni 2018 11:45

In Amsterdam

Categorieën: Class


Keuzes maken – we doen het allemaal, elke dag – met kleine en grotere gevolgen. En aan elke keuze gaat een proces van wikken en wegen vooraf. Wat je gaat eten vanavond, met wie je trouwt, welke plant er in de vensterbank komt en waar je volgende huis staat. Hoe bepaal je wat de juiste beslissing is? Hoe onderscheid je hoofdzaak van bijzaak tijdens zo’n keuzeproces? Wat moet je met gevoelens van twijfel? En: bestaan er überhaupt juiste en verkeerde keuzes?

Geen mens vindt het leuk om kansen aan zich voorbij te laten gaan, opties onbenut te laten of te accepteren dat toeval altijd een rol speelt in hoe goeddoordachte beslissingen in de praktijk uitpakken. Maar beter beslissingen leren nemen – en tevreden zijn met eenmaal gemaakte keuzes – dat is te leren. En de kans dat dat oplucht, is 100%.

Of je nu eindeloos kunt twijfelen over je bestelling in een restaurant, of je al jaren een cruciaal, allesbepalend besluit voor je uit schuift, deze class in de kunst van het beslissen helpt je alle denkbare soorten knopen voortaan op een betere manier door te hakken.

Wanneer kun je ergens rustig een nachtje over slapen? Wat verdraagt juist absoluut geen uitstel? Wanneer laat je iets zitten, en wanneer kom je direct in actie? En: wat te doen met die onrust die twijfel met zich meebrengt?

Tijdens deze praktische class*) voor twijfelaars analyseer je welk type besluitvormer jij bent, leer je welke besluitvormingstechnieken daar het beste bij passen en hoe je die in de praktijk brengt.

Docenten Aart Goedhart of Frits Philips.

Datum en tijd: Woensdag 20 juni van 9.15 - 11.45 uur. De volgende class is op woensdag 18 juli
van 9.15 - 11.45 uur
Adres: The School of Life, Frederiksplein 54,  Amsterdam
Entree: € 44,- inclusief drankjes

Inschrijven en meer info The School of Life Amsterdam: www.theschooloflife.com

 *) In een class maak je kennis met frisse ideeën van grote denkers uit heden en verleden, die praktisch bruikbaar zijn voor je alledaagse vragen over de richting van je leven. Ze dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel en helder na te denken over zaken die er echt toe doen en geven je de ruimte om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen. Een class geeft geen directe antwoorden, maar leren je betere vragen te stellen en je keuzeopties scherp te krijgen.
Een class is een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek, ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

 

2018-06-20 09:15:00
2018-06-20 11:45:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design