header2

Inloggen

woensdag, 19 april 2017 16:57

Stichting Beroepseer feliciteert Sander de Hosson van harte met de Global Lung Cancer Award!


sander de hosson 2Stichting Beroepseer feliciteert voortrekker Sander de Hosson van harte met de Global Lung Cancer Award! De Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De prijs gaat ieder jaar naar iemand die op een positieve manier in de media aandacht vraagt voor longkanker. De Hosson heeft de prijs gewonnen voor zijn column Daverend slotcouplet die in de bijlage Gezondheid & Co in Dagblad van het Noorden gepubliceerd is op 12 mei 2016.

“Zeer betrokken”

De motivatie van Longkanker Nederland om de prijs aan Sander de Hosson te gunnen: “De Hosson twittert, schrijft blogs en geeft interviews en doet dit op een weloverwogen en zeer betrokken wijze. De longarts schrijft over onderwerpen die mensen met longkanker echt bezighouden. Hij schuwt daarbij niet de ingewikkelde en lastige onderwerpen als palliatieve sedatie, euthanasie en de angst die veel mensen met longkanker hebben: ga ik dood doordat ik zal stikken?
Zijn blog over de patiënt die koos voor euthanasie en dokter De Hosson een fles wijn aanbood om het leven te vieren, is duizenden keren gelezen en gedeeld. Weinig mensen hebben deze blog met droge ogen gelezen. Sander de Hosson beschrijft op een openhartige en respectvolle manier het euthanasietraject, zowel van zijn kant als dat van zijn patiënt. Dat maakt hem de terechte winnaar van deze prijs”.

De prijs wordt uitgereikt door de Global Lung Cancer Coalition (GLCC). Hierbij zijn wereldwijd 36 patiëntenorganisaties aangesloten. Elk daarvan reikt jaarlijks een Lung Cancer Journalism Award uit. De Hosson werd door Longkanker Nederland uitgeroepen tot winnaar van 2015. Nu heeft de GLCC uit alle 36 inzendingen voor 2015 De Hosson ook als algemene winnaar aangewezen. Begin mei worden de landelijke prijzen voor 2016 weer uitgereikt.

Lees hier Slotcouplet op de site van Sander de Hosson: http://shosson.webnode.nl

Sander de Hosson is voortrekker van Beroepseer. Zie: www.beroepseer.nl/

DvhN-columnist longarts Sander de Hosson wint belangrijke prijs, Dagblad van het Noorden, 18 april 2017: www.dvhn.nl

Global Lung Cancer Award voor longarts en columnist Sander de Hosson, door Carina Twerda, Gezondheid & Co, 18 april 2017: www.gezondheidenco.nl

Blogs over palliatieve zorg van longarts Sander de Hosson trekken steeds meer de aandacht, Groepsblog Beroepseer, 22 januari 2016: www.beroepseer.nl

Global Lung Cancer Coalition: www.lungcancercoalition.org

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design