header2

Inloggen

dinsdag, 28 maart 2017 09:21

20 april debat over 'Normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap'


professionals in debat
Donderdag 20 april 2017 vindt er in Den Haag een debat plaats over ‘Normalisering van de ambtenarenstatus en de medezeggenschap’ dat gaat over de gevolgen van de in werking treding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren op 1 januari 2020. Wat betekent deze verandering voor de positie en de rol van de ambtenaar en zijn vakmanschap? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor de medezeggenschap?

 

 


logo cmhf professionals in debat logo logo beroepseer

 
Uitnodiging

CMHF*) en Stichting Beroepseer nodigen u uit voor de volgende
‘Professionals in Debat’-bijeenkomst (PiD)

Normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap

Datum en tijd Donderdag 20 april 2017 | 15.00 - 17.00 uur. Inloop 14.30 uur, borrel na afloop
Locatie ROC Mondriaan, Koningin Marialaan 9, Den Haag

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst over de gevolgen van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Deze ‘normalisatie’ zorgt ervoor dat vanaf 1 januari 2020 de ambtenaar een ‘gewone werknemer’ zal zijn.
Wat betekent deze verandering voor de positie en de rol van de ambtenaar en diens vakmanschap?
Wat betekent het voor de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie?
Wat betekent het voor de positie van de medezeggenschap (OR, DGO/GO)?
Welke rol kan de medezeggenschap pakken om het veranderingsproces in goede banen te leiden en zich sterk te maken voor ambtenaren en het ambtelijk werk?

Sprekers

Luc Janssen, advocaat ambtenaren- en arbeidsrecht bij Capra Advocaten en schrijver van de in 2013 bekroonde scriptie Op weg naar een nieuwe ambtelijke status, geeft een inleiding over de juridische consequenties van de normalisering, wat deze betekent voor de positie van de ambtenaar, maar ook voor ambtelijke integriteit en ambtelijk vakmanschap.

Dennis Baegen, Douane/lid van het GO Belastingdienst, vertelt vanuit zijn ervaring in de medezeggenschap hoe hij aankijkt tegen de ‘normalisatie’ en welke kansen en uitdagingen hij voor de medezeggenschap ziet. Daarnaast is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de publicatie Normalisatie van de ambtenarenstatus: werken bij de overheid doodnormaal? gelanceerd waaraan stichting Beroepseer, e-democracy en De Clercq Advocaten hebben bijgedragen. Hierin staan concrete adviezen voor ondernemingsraadsleden en leden van het georganiseerd overleg over hoe om te gaan met ‘de normalisatie’.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren (Rijk, provincie, waterschappen, gemeenten) die actief zijn in de medezeggenschap (OR, DGO/GO), en andere geïnteresseerden.
_________________________________________________________________________

 Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.
U kunt zich aanmelden bij Anja van Kleffens per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of via het algemene aanmeldingsformulier op de CMHF-website: klik hier.

 

 *) CMHF = Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen is een onafhankelijke koepel van 43 beroeps- en belangenverenigingen.

 

 Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design