Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week van de rechtsstaat

30 mei 2023 - 3 juni 2023

De Academie voor Wetgeving & Overheidsjuristen organiseert van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni 2023 de Week van de Rechtsstaat. Onder het thema De toekomst van onze rechtsstaat worden in deze week allerlei lezingen voor professionals  – rijksambtenaren, rechters, wetenschappers – georganiseerd over actuele onderwerpen die de rechtsstaat betreffen.
Zaterdag 3 juni wordt afgesloten met een Rondje Rechtsstaat waaraan iedereen, van jong tot oud, mag deelnemen.

Programma voor de professionals

Met onder anderen: mr. Thom de Graaf, Gijs Scholten van Aschat,  Nationale Ombudsman mr. R.F.B. van Zutphen, Femke Halsema, prof. Wim Voermans.

Klik hier voor het programma voor de professionals: https://rechtenoverheid.nl/week-van-de-rechtsstaat/programma-voor-professionals

Publieksdag zaterdag 3 juni 2023, van 10.00 – 17.00 uur
Den Haag | Korte Vijverberg,
Korte- en Lange Voorhout & Kneuterdijk

Nederland is een democratische rechtsstaat. Maar wat betekent dat in de praktijk? En hoe hebben we dat vormgegeven? Hoe komt een wet tot stand? Wie controleert de regering? Hoe werkt onze rechtspraak?

Zaterdag 3 juni 2023 openen diverse instellingen hun deuren om meer over de democratische rechtsstaat te vertellen. Kom langs bij de Academie voor Wetgeving, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, de Hoge Raad, het Kabinet van de Koning, het Nationaal Archief, Raad voor de rechtspraak en de Raad van State! Niet alleen interessant om meer van deze instellingen te horen, maar ook om de prachtige panden waarin zij zitten van binnen te kunnen bekijken.

Klik hier voor  het programma van de Publieksdag op 3 juni: https://rechtenoverheid.nl/week-van-de-rechtsstaat/programma-voor-publiek

Wedstrijden

Er zijn wedstrijden voor mbo-studenten, middelbare scholieren, studenten/promovendi. Zie: https://rechtenoverheid.nl/week-van-de-rechtsstaat/wedstrijden

Datum en  tijd: Van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni 2023
Plaats: Den Haag

Ga voor meer info naar Week van de rechtsstaat: https://rechtenoverheid.nl/week-van-de-rechtsstaat

Gegevens

Begin:
30 mei 2023
Einde:
3 juni 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer