Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Mediawijsheid

4 november 2022 - 11 november 2022

De Week van de Mediawijsheid vindt plaats van 4 tot en met 11 november 2022.  Thema is Like en cancel, en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online.

De campagne komt met interessante inzichten en goede voorbeelden en biedt handvatten voor het samen sociaal houden online. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek blijft.

Via sociale media delen we leuke momenten uit ons leven en maken we ons hard voor wat we belangrijk vinden. Met een like geef je een positieve reactie op video’s, berichten of reacties van anderen. Maar niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. We begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm tussen ons in, is een nare reactie zo geplaatst. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie, haatreacties of publiekelijk aan de digitale schandpaal genageld worden.

Uit de peiling van Netwerk Mediawijsheid blijkt dat bijna tweederde van de Nederlanders wel eens gezien of ervaren heeft dat iemand onterecht online gekwetst werd. Ook geeft vier op de tien ondervraagden aan zelf wel eens een nare reactie te hebben ontvangen. Toch komen we niet in actie. Slechts de helft geeft aan bekenden, vrienden en familie aan te spreken op het online gedrag – en bij vreemden gaat maar 21% het gesprek aan. Ook ander prosociaal gedrag, zoals actief mensen verdedigen en steunen, of ingrijpen als er een ruzie dreigt te ontstaan zien we te weinig. Dat kan beter!

Meer info over de Week van de mediawijsheid, activiteitenkalender en over aanmelden voor meedoen met activiteiten: www.weekvandemediawijsheid.nl

Hoe houden we het samen sociaal online? Tips – Week van de mediawijsheid: https://www.weekvandemediawijsheid.nl/tips/

Onderzoek Online kwetsen en buitensluiten, Netwerk mediawijsheid, mei 2022: https://www.weekvandemediawijsheid.nl/wp-content/uploads/sites/5/2022/06/rapport-Flitsonderzoek-mediawijsheid.pdf

Onderzoeksresultaten enquête Samen sociaal online, oktober 2021: https://netwerkmediawijsheid.nl/wp-content/uploads/2021/11/Onderzoeksresultaten-Samen-Sociaal-Online-oktober-2021.pdf

 

Gegevens

Begin:
4 november 2022
Einde:
11 november 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Diverse locaties in Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer