Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week tegen pesten

27 september 2021 - 1 oktober 2021

Van 27 september t/m 1 oktober 2021 organiseert Stichting School & Veiligheid de Week tegen pesten. Het motto dit jaar is: Buitensluiten? Uitgesloten!

Buitensluiten is een ernstige vorm van pestgedrag. Bij een groep willen horen is één van de basisbehoeften van de mens. Als je de toegang tot zo’n groep wordt ontzegd kan dit grote gevolgen hebben voor je zelfbeeld. Hoe jong of oud je ook bent. Het niet bij een groep horen is een belangrijke stressfactor die op termijn kan zorgen voor achterstand op gebied van sociale en empathische ontwikkeling.

Toch is het niet vanzelfsprekend dat iedereen erbij hoort. Leerlingen worden bijvoorbeeld buitengesloten vanwege leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, beperking, etniciteit, levensbeschouwing of opvattingen.

Tegelijkertijd kunnen al dit soort ‘redenen’ ook een manier zijn om buitensluiten te rechtvaardigen. Het suggereert dat als je wel voldoet aan de norm, je er weer bij hoort. Maar zo simpel is het vaak niet. Stel je wordt gepest met je haarkleur of kledingkeuze en je verandert dit, dan wordt er weer iets nieuws verzonnen. Er ligt dus iets anders aan ten grondslag.

Activiteiten

In aanloop naar de Week tegen pesten 2021 is er een mooi aanbod van activiteiten waaraan je kunt deelnemen. De activiteiten sluiten aan bij het motto Buitensluiten? Uitgesloten!
Overzicht programma Week tegen pesten: www.weektegenpesten.com/aanbod-week-tegen-pesten-2021/

 

 

Gegevens

Begin:
27 september 2021
Einde:
1 oktober 2021
Evenement Categorie:

Locatie

Diverse locaties
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer