Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vind je droombaan

10 september 2022 @ 10:00 - 17:00

Waar je talenten en de behoefte van de wereld elkaar kruizen, daar ligt je roeping. Aristoteles

In deze workshop onderzoek je een dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je weg van bent. Of je nu twijfelt, denkt dat je wilt blijven maar er meer uit wil halen of al weet dat je iets compleet anders wilt gaan doen, je leert over wat je behoeftes zijn, wat je kan en wat mogelijk is.

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag dan ook vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je eisen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam.Om kans te maken je droombaan te vinden, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. Op het moment dat je start aan je carrière is dit maar zelden het geval. Je baseert je keuzes op de verwachtingen van anderen of op vage ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een richting bent opgegaan, is het maken van een switch een hele grote stap. Het kan voelen als falen. En zelfs als dat niet het geval is, brengt het de moeilijke vraag met zich mee: wat dan wel?!

We kijken deze dag naar de ideeën die je over werk hebt, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën van grote filosofen, psychologen en schrijvers beschikbaar zijn. Dit wordt afgewisseld met zelfonderzoek en praktische tips om te stoppen met dromen over je droombaan en gewoon aan de slag te gaan.

De onderwerpen van deze workshop:

  • Verwachtingen
  • Keuzes
  • Talenten
  • Plezier
  • Waarden
  • De behoefte van de wereld
  • Onze instelling
  • Aan de slag
Docent: Lammert Kamphuis is filosoof en auteur. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie hen kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands; hij was huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 publiceerde hij zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven dat een bestseller werd. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”
In 2020 verscheen Op weg naar vrijheid; Stoïcijnse teksten voor tijden van crisis (Athenaeum). Een boek vol behulpzame en bijzondere fragmenten van stoïcijnse filosofen, samengesteld en ingeleid door Kamphuis.

 

Datum en tijd: Zaterdag 10 september, van 10:00 – 17:00 uur
Plaats: School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
Entree: € 125,-, inclusief lunch
 
Aanmelden en meer info bij de School of www.theschooloflife.com/amsterdam/events/workshop-droombaan/
 

 

Gegevens

Datum:
10 september 2022
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer