Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vijf jaar na de decentralisaties: stand van zaken en vooruitblik

5 maart 2020 @ 09:30 - 17:00

Kennismarkt: Zorg en welzijn vijf jaar na de decentralisaties: stand van zaken en vooruitblik in Utrecht op donderdag 5 maart 2020.

Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat de decentralisaties in het sociaal domein zijn doorgevoerd. Wat wilden we aan de vooravond van de decentralisaties (Wmo en Jeugdwet) bereiken en wat is daarvan terecht gekomen in de praktijk? Is er sprake van een merkbaar betere praktijk voor mensen in een kwetsbare positie in de samenleving? Tijdens de kennismarkt staan we stil bij deze vragen en blikken we met experts vooruit op 2020 en verder. We zoomen in op aanstaande wijzigingen in wet- en regelgeving en staan stil bij hoe beleid en inkoop zich gaan ontwikkelen in de komende jaren.

In de middag staan diverse workshops gepland over actuele (transformatie)thema’s. U kunt 2 workshops volgen uit het aanbod. Tijdens deze dag wordt u in vogelvlucht bijgepraat over de stand van de decentralisaties (Wmo 2015 en de Jeugdwet) en verkrijgt u inzicht in ontwikkelingen die gaan spelen in 2020 en verder. De kennismarkt biedt u kennis, inspiratie en inzichten.

Datum en tijd: Donderdag 5 maart 2020, van 9.30 uur – 17.00 uur, met aansluitend borrel.
Plaats: Utrecht
Entree: € 295,-, exclusief BTW. Vroegboekkorting tot 1 december € 245,-, excl. BTW. Groepskorting: speciale prijzen.

Voor volledig programma, namen sprekers, aanmelden en meer info bij Sociaalweb: www.sociaalweb.nl/events/kennismarkt

 

Tim Robbe

Een van de sprekers is Tim Robbe, voortrekker van Stichting Beroepseer. Met Niels Uenk gaat hij in op de Ontwikkeling van beleid en inkoop in 2020 en verder:

  • Nieuwe taken en verantwoordelijkheden vragen opnieuw verdieping van gemeenten in deze nieuwe doelgroepen
  • Up to date houden van juridische kennis rondom zorg en de inkoop daarvan wordt alleen maar belangrijker
  • Door de huidige tekorten – mede in relatie tot ontwikkeling in de regelgeving zoals de AMvB Reële prijs en het Wmo Abonnementstarief – dreigt het organiseren en inkopen van zorg nog meer om geld en controle te gaan draaien, dan om relaties en inhoud.
  • Een inhoudelijke lange termijnblik op opdrachtgeverschap is nodig voor een bestendige inrichting van het sociaal domein.

Meer over Tim Robbe: https://beroepseer.nl/voortrekkers/tim-robbe/

en

Gegevens

Datum:
5 maart 2020
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer