Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van ontzieling naar bezieling

19 december 2022 @ 16:30 - 17:45

Mensen willen het goede, maar zien steeds minder hoe. Op hun werk zitten ze vast in een ontzield systeem, zo stellen we in de titel van deze serie. Maar wat betekent dat? Ziel? bezieling of ontzieling? En wat heeft dat met Mens-zijn te maken?

In de aanloop naar Kerstmis doet De Tussenruimte in Den Haag een poging er iets van te begrijpen op maandag 19 december 2022. Dat gebeurt met mensen die er voor hebben doorgeleerd en die dagelijks met andere mensen over hun mens-zijn praten. Een wijkpredikant en een voormalig pastoraal werker in de gevangenis. Volgens een van hen komt het woord ziel van het Hebreeuwse woord ‘nephesh’ wat ‘richting’ betekent. Een ontzield systeem zou volgens die interpretatie een richtingloos systeem zijn. Hoe komen we weer tot richting, tot bezieling tot een gezamenlijk doel in onze samenwerking?

Met

Ds. Jan Eerbeek heeft gewerkt als hoofdpredikant bij de Justitiële dienst van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Sinds zijn pensioen begeleidt hij projecten voor mensen die sociaal kwetsbaar in het leven staan. Zijn laatste publicatie is Mensenland als horizon.

Wietske Verkuyl, predikant in de Haagse wijk Loosduinen. Verkuyl is actief op de grens van kerk en samenleving en in godsdienstig ontmoetingsonderwijs op openbare basisscholen.

Bas Mesters, gespreksleider, journalist en schrijver van het boek Het herstel van Nederland. Mesters is mede-initiator/coördinator van de Tussenruimte.

Datum en tijd: Maandag 19 december, van 16.30 tot 17.45 uur
Plaats: De Tussenruimte,  podium voor onafhankelijk debat, Wijnhaven 88, Den Haag

Aanmelden en meer info bij onderzoeks-, advies- en participatiebureau Emma: www.emma.nl/agenda/van-ontzieling-naar-bezieling-predikanten-jan-eerbeek-en-wietske-verkuyl

Gegevens

Datum:
19 december 2022
Tijd:
16:30 - 17:45
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer