Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Twaalfde symposium Open Universiteit over de jaren zestig

10 december 2022 @ 10:45 - 17:00

 

Op zaterdag 10 december 2022 organiseert de Studievereniging Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit ValC-hof  in samenwerking met de Faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit en de Alumnivereniging Open Universiteit (AVOU)  haar twaalfde symposium. Dit jaar is gekozen voor een historisch thema. De vraag die deze dag centraal staat, is of de jaren zestig een kantelpunt vormen in de geschiedenis zoals velen ons willen laten geloven. Vond er inderdaad een radicale omslag plaats in waarden en normen. Meer vrijheid en gelijkheid, minder taboes?

Sprekers

Het symposium wordt geopend door dagvoorzitter Herman Simissen, universitair docent aan de Open Universiteit.

♦  Laura Visser-Maessen is docent aan de Radboud Universiteit en houdt zich bezig met het zoeken naar structurele oplossingen voor maatschappelijke problemen, met name racisme en ongelijkheid. Als allround Amerikanist heeft ze kennis van sociale, politieke en historische vraagstukken en hun culturele uitingen, constructies van ‘cultural memory’.

♦  Patricia van Ulzen is freelance historicus op het gebied van kunst en architectuur. Ze richt zich vooral op culturele uitingen in steden en kijkt hoe kunst en architectuur het publieke domein beïnvloeden.

♦  Jan Derksen is klinisch psycholoog en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit en professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Ook schrijft hij regelmatig kritische artikelen in NRC, Volkskrant en Trouw. Hij verkondigt in de pers regelmatig eigenzinnige opvattingen over diverse onderwerpen.

♦  Geert Buelens is hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij kreeg meerdere onderscheidingen voor zijn literaire werk en is auteur van De jaren zestig: een cultuurgeschiedenis.

Datum en tijd: Zaterdag 10 december 2022, van 10.45  – 17.00 uur
Plaats: Campus van de Radboud Universiteit, Erasmuslaan 9, zaal 1.10, Nijmegen
Entree: € 32,50 voor CW-studenten en introducés. Voor alumni bedragen de kosten € 27,50.

Volledig programma en meer info op: www.ou.nl/-/twaalfde-symposium-valc-hof-avou-cultuurwetenschappen

Aanmelden op: www.avou.nl/activiteit/10-12-2022/symposium-zestiger-jaren/inschrijven

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
10 december 2022
Tijd:
10:45 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer