Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tussen pers en politiek. Wat is de stand van de parlementaire journalistiek?

14 september 2022 @ 20:00 - 22:00

“Het Haagse’ – dat bestaat uit ambtenaren, politici en pers – is zo druk met zichzelf en elkaar dat ze het voor elkaar kregen jarenlang ruim 24.000 gedupeerde gezinnen over het hoofd te zien,” schrijven politiek journalisten Kim van Keken en Dieuwertje Kuijpers in de inleiding van hun manifest Kies toch niet steeds de kant van de macht. Reden genoeg om de balans op te maken in Tussen pers en politiek. Wat is de stand van de parlementaire journalistiek?
 
Een doorsnee Kamerlid durft pas met de pers te praten als dit zorgvuldig is doorgesproken met een woordvoerder en communiceert het liefst helemaal niet. Als het dan toch moet, het liefst via eigen kanalen. Tegelijkertijd lijkt het binnenslepen van een gelekt stuk het hoogst haalbare in de journalistiek – zeker in de week voor Prinsjesdag. Bijten beeldvorming en beleid elkaar altijd? En zijn politieke journalisten niet überhaupt te veel op Den Haag gericht?
 
Een avond over de macht, controleurs van de macht, de macht van de controleurs – en over woordvoerders.
 
Sprekers: Met Kim van Keken, Dieuwertje Kuijpers, Kees Verhoeven (oud D66-kamerlid), Floor Bremer, verslaggever RTL Nieuws en Mark Lievisse Adriaanse, journalist.
 
Datum en tijd: Woensdag 
Aanmelden en meer info bij De Balie: https://debalie.nl/programma/tussen-pers-en-politiek-14-09-2022/

 

Gegevens

Datum:
14 september 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer