Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theatercollege Joris Luyendijk

5 september 2019 @ 20:30 - 22:30

Theatercollege met Joris Luyendijk in het Zuiderparktheater in Den Haag op donderdag 5 september 2019.

De verkiezing van Trump en Brexit schokten velen in 2016. Hoe kon dit gebeuren? De schuldige werd als snel gevonden: de filterbubbel. Opgesloten in een eigen wereldje horen mensen alleen nog maar gelijkgestemden. Een ideale voedingsbodem voor nepnieuws en vooroordelen die populistische leiders nu overal in het zadel helpen, van Brazilië tot Italië. Maar klopt dit wel? Joris Luyendijk houdt je in het Bubbel College op confronterende wijze een spiegel voor.

Van de kopbal van Gullit op het EK van 1988 tot aan de opkomst van Wilders en Trump loopt een directe lijn. In een interactief college vol filmpjes en verhalen neemt Luyendijk te toehoorders mee naar de momenten waarop zijn wereldbeeld barstte. Is niet de bubbel van de ander, maar die van jezelf misschien het probleem?

Joris Luyendijk deed behoorlijk stof opwaaien met zijn publicaties over de financiële sector en de islamitische wereld. Hij was correspondent voor diverse Nederlandse kranten in het Midden-Osten en kreeg prijzen voor zijn boeke. Luyendeek spreekt  regelmatig voor goed gevulde zalen; van Schouwburg tot boekhandel, van popzaal tot openluchtpodium.
Op 5 september dus in het openlucht-theater van het Zuiderpark in Den Haag.

 

Datum en tijd: Donderdag 5 september 2019, van 20.30 – 22.30 uur; inloop 19.30 uur
Plaats: Zuiderparktheater, Henriëtte Roland Holstweg 100, Den Haag
Entree: Vanaf € 14,50

 

Bestellen kaarten en meer info bij Haagsch College: www.haagschcollege.nl

Zuiderparktheater: www.zuiderparktheater.nl/agenda/theatercollegejorisluyendijk-304094/#


Bereikbaarheid
Het Zuiderparktheater ligt op een eilandje, midden in het Zuiderpark van Den Haag. Het park heeft meerdere ingangen: aan de Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, Melis Stokelaan en het Veluweplein. U kunt elke ingang nemen en de bordjes ‘Openluchttheater’ volgen. Het gemakkelijkst is het theater te vinden als u via de parkeerplaats aan de Mr. P. Drooglever Fortuynweg bij het zwembad het park ingaat. U loopt dan recht op het hek af.

Bij gebruik van smartphone, toets in: Mr. P. Drooglever Fortuynweg 59. Let op: u komt dan terecht bij het Zwembad Zuiderpark i.p.v. het Zuiderparktheater. Maar dan hoeft u alleen nog maar het park in te lopen.

Gegevens

Datum:
5 september 2019
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer