Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Time is NOW!

17 mei 2022 @ 10:00 - 18 mei 2022 @ 17:00

Conferentie voor professionals, experts, politici en beleidsmakers die zich willen inzetten voor digitale publieke waarden in Amsterdam op 17 en 18 mei 2022.
 
De conferentie wordt georganiseerd door PublicSpaces, een coalitie van meer dan 40 publieke organisaties, van Koninklijke Bibliotheek tot VPRO, van SURF tot Nederlands Filmfestival en Waag. Onder de paraplu van PublicSpaces werken deze organisaties samen aan een oplossing voor een gemeenschappelijk probleem: voor hun communicatie, informatie en mediacirculatie zijn ze grotendeels afhankelijk van Big Tech en hun platformen. Deze zijn primair gedreven door commerciële belangen en gaan dus niet uit van publieke waarden, zoals privacy, autonomie en transparantie. Samen werken we aan een alternatief.
 
PublicSpaces heeft de ambitie om een vernieuwingsbeweging te ontwikkelen, die de maatschappelijke bewustwording van publieke waarden bij internetgebruik en het concept van de commons, ofwel het publieke belang, moet stimuleren.
 
De conferentie wordt gebruikt om een momentopname te maken van alle activiteiten van PublicSpaces en het transitieproces van onze digitale omgeving in binnen en buitenland.
 
De titel van deze tweede PublicSpaces conferentie is The Time is NOW, omdat het bewustzijn over het belang van een digitaal ecosysteem gebaseerd op publieke waarden groeit. Bedenk dat we nu voor het eerst een Staatssecretaris voor Digitalisering hebben. Maar het is ook zo dat de macht van Big Tech steeds verder wordt ingeperkt en dat er steeds meer (open source) ethisch verantwoorde alternatieven ontstaan.
 
Nooit eerder waren privacy, soevereiniteit en vrijheid op internet zo belangrijk. Dus meld je aan!
 
Datum en tijd: Dinsdag en woensdag 17 en 18 mei 2022.  Beide dagen van 10.00 – 17.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Gratis
 
Reserveren en uitgebreide info op Pakhuis de Zwijger: www.dezwijger.nl/programma/the-time-is-now
 
Website PublicSpaces: https://publicspaces.net/the-coalition/

Gegevens

Begin:
17 mei 2022 @ 10:00
Einde:
18 mei 2022 @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer