Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tegenmacht: de blinde vlek rond Brussel

17 september 2021 @ 20:00 - 21:30

Tegenmacht: de blinde vlek rond Brussel – Over de BV Nederland in Europa. Debat in Amsterdam op 17 september 2021.

In Brussel worden belangrijke besluiten genomen, maar veel krijgen we daar niet van mee. ‘Brussel’ is voor de vaderlandse journalistiek zelden een sleutelonderwerp. Met alle gevolgen van dien. Journalist Lise Witteman (Follow the Money, De Groene) geeft in haar boek Sluiproute Brussel een ontluisterende inkijk in de Europese lobby voor de BV Nederland tijdens Rutte I, II en III.

Van de herintroductie van omstreden beleggingsproducten tot het jongleren met privacyvraagstukken, van het handjeklap met platformbedrijven tot de ondermijning van productveiligheidsregels, van halve waarheden over dierenwelzijnsstandaarden tot belangenverstrengeling rond wapensubsidies en achterkamertjespolitiek met fossiele grootmachten. Het gaat in de Nederlandse politiek al een jaar regelmatig over macht en tegenmacht. Witteman laat zien dat er ook een Brusselse Rutte-doctrine is, die buiten het zicht van de massa blijft mede omdat de journalistiek verzaakt.

Sprekers

Lise Witteman, auteur Sluiproute Brussel
Milos Labovic, auteur EU Superlobby, lobbyist
Marleen de Rooy, politiek journalist NOS

 

Datum en tijd:

 

Gegevens

Datum:
17 september 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer