Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Technologie als religie

27 januari 2021 @ 20:30 - 22:00

Tot voor kort hadden religies het alleenrecht op de hemel. Maar godsdienst heeft een nieuwe concurrent: het Dataïsme. De overtuiging dat uiteindelijk alles, ook het leven zelf, niets meer is dan data. De belofte is een programmeerbaar paradijs, waarin artificiële intelligentie ons eeuwig leven, geluk en schoonheid schenkt.

Wat betekent het dataïsme voor de toekomst van religie en spiritualiteit? En kan het ons, naast tal van praktische zegeningen, ook zingeving bieden?

Sprekers

Filmmaker Hans Busstra, die als gereformeerde domineeszoon de kerk verliet. Hij zoekt naar zingeving en spiritualiteit in het tech-tijdperk.
Sarah Durston, hoogleraar Ontwikkelingsstoornissen van de Hersenen aan het UMC Utrecht Hersencentrum. Haar boek The Universe, Life and Everything… Dialogues on our Changing Understanding of Reality gaat over de grote raadsels in de wetenschap en over de veranderende aanpak daarvan Schiet het huidig wetenschappelijk denken tekort, en is een nieuw paradigma voor de wetenschap nodig?

Tegenlicht Meetup Technologie als religie – Op zoek naar zingeving en spiritualiteit in het tech-tijdperk, op woensdag 27 januari 2021. Aanvang 20.30 uur. Online te volgen via LIVECAST. Reserveren bij Pakhuis De Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/technologie-als-religie#

 

De Tegenlicht documentaire ‘Technologie als religie‘ wordt uitgezonden op zondag 24 januari 2021 om 22.05 uur op NPO 2.

Gegevens

Datum:
27 januari 2021
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer