Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Prinsjesfestival – Samen bouwen aan vertrouwen

14 september 2021 - 21 september 2021

Het Prinsjesfestival vindt elk jaar plaats in Den Haag in de week van, of voorafgaand aan, de derde dinsdag van september. In 2021 vindt het plaats van 14 tot en met 21 september. Prinsjesdag zelf valt op 21 september.

Het Prinsjesfestival viert dat Nederland een democratie is, een land waarin iedereen meetelt en iedereen ertoe doet. Daarom bevat het festival een keur aan evenementen en activiteiten waar zowel politiek betrokken mensen als toeristen, studenten en gezinnen aan kunnen deelnemen. .

Ieder jaar een ander thema

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2021 is het thema: Samen bouwen aan vertrouwen. Het woord vertrouwen ligt tegenwoordig in ieders mond bestorven, vooral als er iets is misgegaan. Waar vertrouwen we eigenlijk op, als we iemand vertrouwen? En moet vertrouwen worden verdiend, of gaat het voor de baat uit? Wat doet vertrouwen met degene in wie het wordt gesteld? Voer voor academische discussies.

Partner 2021: Europese Commissie Nederland

In 2021 is de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland partner van het Prinsjesfestival. De vertegenwoordiging van de Europese Commissie is de spreekbuis van de Commissie in ons land en volgt hier namens de Commissie de publieke opinie.

EU-recht brengt niet alleen voor de EU-landen rechten en plichten mee, maar ook voor burgers en bedrijven. EU-recht maakt deel uit van het rechtstelsel van de EU-landen, die verantwoordelijk zijn voor de goede toepassing van deze regels. Overal in de EU behoren de overheidsdiensten de Europese rechten van de burger te eerbiedigen.

Programma-overzicht: www.prinsjesfestival.nl/evenementen-overzicht/

Meer info Prinsjesfestival: www.prinsjesfestival.nl/

Hieronder video-samenvatting van hoogtepunten Prinsjesfestival van 2020:

 

Gegevens

Begin:
14 september 2021
Einde:
21 september 2021
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer