Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Prinsjesfestival 2022

14 september 2022 - 20 september 2022

Prinsjesfestival vindt plaats in Den Haagvan 14 tot en met 20 september 2022. Thema van 2022 is Jouw vrijheid, mijn vrijheid – In gesprek over grenzen.
 
Prinsjesfestival viert onze democratische rechtsstaat, want het is een groot goed om in een democratie te leven. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Het festival is altijd in de week voor en op Prinsjesdag.
 
Jouw vrijheid, mijn vrijheid

Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. Het thema van 2022 is: Jouw vrijheid, mijn vrijheidin gesprek over grenzen. Vrijheid is nooit absoluut of onbegrensd. Onze democratische rechtsstaat waarborgt de vrijheid van allen ook door beperkingen op te leggen. De vrijheid van de een eindigt waar de vrijheid van de ander begint. Het onderhouden van de vrijheid vraagt dan ook dat we ons verplaatsen in de ander. Ons afvragen wanneer onze eigen vrijheid raakt aan die van een ander. Het vraagt ook dat we in gesprek zijn over waar dat botst of schuurt. Bij het Prinsjesfestival staat ontmoeting centraal, het voeren van een open gesprek met elkaar.
 
Provincie Groningen
 
Het is goed gebruik dat het Prinsjesfestival bij de organisatie samenwerkt met één van de provincies. In 2022 krijgt de provincie Groningen de gelegenheid zich te presenteren. De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, noemt de ambities van de provincie voor de nabije toekomst. Hij laat zien dat Groningen al in de praktijk werkt aan oplossingen voor nationale problemen, bijvoorbeeld op het gebied van energie en klimaat. Maar ook voor de verhouding tussen overheid en burgers raadt Paas aan om Groningen als voorbeeld te nemen. “Toukomst is tot nu toe het grootste participatietraject in Nederland.  Al met al, stelt Paas, kan Nederland dus wel wat meer ‘Groningen’ gebruiken.
 
Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten: www.prinsjesfestival.nl/evenementen-overzicht/
 
Prinsjesfestival: www.prinsjesfestival.nl

 

Gegevens

Begin:
14 september 2022
Einde:
20 september 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer