Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Parlementaire onderzoekscommissie uitvoeringsorganisaties presenteert eindrapport

25 februari 2021 @ 10:00 - 13:00

De Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties presenteert op donderdag 25 februari 2021 haar eindrapport. Commissievoorzitter André Bosman blikt terug op de hoorzittingen en licht de conclusies en aanbevelingen toe. Vervolgens overhandigt hij het eindrapport aan Kamervoorzitter Khadija Arib. De presentatie is vanaf 10.00 uur live te volgen via de website van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.

Commissie

De Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties (TCU) is op 5 maart 2020 van start gegaan. De commissie bestaat uit de Kamerleden André Bosman (VVD, voorzitter), Nevin Özütok (GL, ondervoorzitter), Evert Jan Slootweg (CDA), Cem Laçin (SP), John Kerstens (PvdA), Maarten Groothuizen (D66) en Corrie van Brenk (50PLUS).

Uitvoering onderzoek

De commissie onderzocht de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties en het verlies van de menselijke maat daarbij. De parlementaire onderzoekscommissie heeft de gehele keten bekeken: van werkvloer tot belangenorganisaties van burgers, van uitvoeringsorganisaties zoals de Belastingdienst, CBR (rijbewijzen) en UWV (uitkeringen) tot ambtenaren van ministeries. Ook de rol van de Tweede Kamer is onder de loep genomen. In totaal zijn er door de commissie een veertigtal personen gehoord.

Volg het live

De aanbieding van het onderzoeksrapport vindt plaats in de Troelstrazaal in het Tweede Kamergebouw.

Meer info op site Tweede Kamer: www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/parlementaire-onderzoekscommissie-uitvoeringsorganisaties-presenteert-eindrapport

Gegevens

Datum:
25 februari 2021
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer