Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijsavond met Gert Biesta: De pedagogische opdracht van onderwijs

17 september 2020 @ 19:30 - 21:30

Gert Biesta opent de serie NIVOZ-onderwijsavonden in het schooljaar 2020-2021, op donderdag 17 september. Het wordt een Zoom online-webinar, met breakouts en speciale chatmogelijkheden.

Biesta trapt het NIVOZ-jaarthema – De pedagogische opdracht van onderwijs – af met de alleszeggende titel: De pedagogische opdracht, bestaat er een en welke dan? 

De pedagogische opgave met zijn eigen kompas lijkt in onze scholen uit zicht geraakt, alsmede leiderschap dat dat vertegenwoordigt. Met de introductie van het begrip ‘burgerschap’ en daarop geënte programma’s en activiteiten trachten overheden aan de groeiende behoefte aan pedagogische oriëntatie tegemoet te komen, maar het ontbreekt aan een omvattend gesprek over de verantwoordelijkheid van de volwassenen in onze scholen.

Gert Biesta is onderwijspedagoog en per april 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming’ aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Biesta is tevens hoogleraar ‘Public Education’ bij het ‘Centre for Public Education and Pedagogy’ van Maynooth University in Ierland.
Biesta is internationaal erkend specialist op het gebied van pedagogiek en was tussen 2015 en 2019 ook geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland.

Lees meer over jaarthema De pedagogische opdracht van onderwijs: https://nivoz.nl/nl/jaarthema-in-2020-2021-de-pedagogische-opdracht-van-onderwijs

Locatie en tijd

De NIVOZ-onderwijsavonden vinden normaliter plaats in het sfeervolle theater Maitland, landgoed De Horst, De Horst 1 in Driebergen.  De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond  21.30 uur. Vanaf 19.00 uur inloop.

Toegangsprijs voor de eerste webinar-avond op 17 september 2020 met Gert Biesta bedraagt 15 euro.

Tickets bestellen en meer info: https://nivoz.nl/nl/onderwijsavond-met-gert-biesta-de-pedagogische-opdracht-bestaat-er-een-en-welke-dan


Onderwijsavonden seizoen 2020 – 2021

Gegevens

Datum:
17 september 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer