Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijs als (de)humaniseerder? Met Karim Amghar

26 januari 2023 @ 16:30 - 17:15

Als een samenleving polariseert is er iets fout gegaan in het onderwijs, stelt schrijver, programmamaker en onderwijsprofessional Karim Amghar. Zelf kreeg hij op de basisschool schooladvies Kader. Hij reageerde boos, maar knokte zich terug. Nu pleit hij voor meer gelijkheid in het onderwijs. Hij wil het te vroeg oordelende onderwijssysteem sensibel maken voor de verschillende startposities van kinderen. Hoe kunnen docenten, schooldirecties en beleidsmakers diversiteit, gezamenlijkheid en gelijkheid bevorderen? Hoe kunnen ze frustratie, radicalisering en polarisatie helpen voorkomen? Een gesprek met een ervaringsdeskundige en onderwijshervormer.

Met

Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, programmamaker en docent van Marokkaanse afkomst. Hij is auteur van de boeken Van Radicaal naar amicaal en HOOR MIJ ZIE MIJ. Voor de NTR presenteerde hij verschillende documentaire series, waaronder de vierdelige serie: Karim pakt zijn kans over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs.
Amghar geeft workshops en masterclasses over diversiteit, inclusie en kansengelijkheid. In 2018 won hij de Compassieprijs. Amghar leidt een bureau voor onderwijs- en organisatieontwikkeling.

Bas Mesters, gespreksleider, journalist en schrijver van het boek Het herstel van Nederland. Mesters is mede-initiator/coördinator van de Tussenruimte.

Datum en tijd: Donderdag 26 januari 2023, van 16.30 tot 17.15 uur
Plaats: De Tussenruimte, podium voor onafhankelijk debat, Wijnhaven 88, Den Haag

Aanmelden en meer info bij onderzoeks-, advies- en participatiebureau EMMA: https://www.emma.nl/agenda/onderwijs-als-dehumaniseerder-onderwijshervormer-karim-amghar

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
16:30 - 17:15
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer