Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Onderwijsweek 2019: De schoonheid van het vak

30 september 2019 - 5 oktober 2019

De Stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) viert ieder jaar in de eerste week van oktober de pracht en kracht van het onderwijs. Stichting Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) reikt ieder jaar de Onderwijstoptalentprijs uit en iedere twee jaar de Nationale Onderwijsprijs. Deze activiteiten van Stichting INOP worden met ingang van 2019 voortgezet onder de Stichting Nationale Onderwijsweek.

 
De Stichting NOW ziet onderwijs als de motor voor leven, leren en werken. Daarom organiseert de stichting ieder jaar in de eerste week van oktober de Nationale Onderwijsweek. De stichting wil specifiek in die week het onderwijs een podium geven door mooie voorbeelden met het hele land te delen, dialoog te entameren, ontmoeting te organiseren en de in het onderwijs aanwezige kwaliteit te vieren.

 
De Stichting INOP toont het onderwijs in al haar facetten, van innovatie tot – vooral – de dagelijkse praktijk in het primair en voortgezet onderwijs.
De stichting brengt de inzet van onderwijsprofessionals en het plezier van leerlingen, op school en daarbuiten, voor het voetlicht. Daarbij werkt ze graag samen met een grote groep onderwijs gerelateerde organisaties. De Stichting NOW was er daar een van. INOP en NOW vonden en vinden elkaar op het vertellen van een positief verhaal over het onderwijs en het waarderen van (aankomende) onderwijsprofessionals.

 
Job Christians, bestuursvoorzitter van de Stichting NOW: “Uit de langlopende samenwerking is de wens ontstaan twee belangrijke activiteiten van Stichting INOP onder te brengen bij de Stichting NOW om de voortgang ervan te garanderen.” Kees Koppers, directeur INOP: “Dit betekent doorlopende positieve aandacht voor het onderwijs. In de komende twee jaar zullen het INOP en de Stichting NOW intensief samen optrekken bij het organiseren van de Nationale Onderwijsprijs en de Onderwijstoptalentprijs.”

 
Thema 2019

Het thema van de NOW 2019 is : ‘De schoonheid van het vak’.

Al enkele jaren is er in het onderwijs een beweging voelbaar én zichtbaar van scholen die hun onderwijs kritisch onder de loep nemen. Belangrijker: ze ondernemen actie. Zij willen het plezier in het vak vergroten, behouden of terugwinnen. Zij worden gedreven door wat we dit jaar als thema hebben gekozen voor de Nationale Onderwijsweek: de schoonheid van het vak.

 
Nationale Onderwijsprijs

De Nationale Onderwijsprijs is een tweejarige prijs voor een innovatief onderwijsproject van een school in Nederland, met prijsuitreikingen in alle provincies. De Onderwijstoptalentprijs is een jaarlijkse prijs voor aankomende docenten in het primair en voortgezet onderwijs met het beste idee voor het onderwijs, vormgegeven in een onderzoek, product en/of verslag.
 
Op donderdag 3 oktober 2019, in de Nationale Onderwijsweek, wordt de Onderwijstoptalentprijs 2019 uitgereikt.
 
Nationale Onderwijsweek: www.nationaleonderwijsweek.nl/nationaleonderwijsweek

Gegevens

Begin:
30 september 2019
Einde:
5 oktober 2019
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Diverse locaties
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer