Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inside Out 2 en de positieve effecten van media

26 augustus 2024 | 19:30 - 22:15

Film en gesprek in Nijmegen op 26 augustus 2024.

Wat kunnen kinderen en jongeren (maar ook volwassen) leren van films? Communicatiewetenschapper Rebecca de Leeuw en haar onderzoeksteam lieten kinderen en jongeren naar de Disney Pixar film Inside Out kijken. Uit hun onderzoek bleek dat deze heel betekenisvol kan zijn voor kinderen en jongeren, onder meer door hun sociale intelligentie te vergroten. Kijk na een korte inleiding door Rebecca de Leeuw naar de nieuwe film Inside Out 2 en sluit daarna aan bij het gesprek over hoe media een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons welbevinden.

Inside Out 2

Inside Out 2 is het vervolg op de populaire Disney Pixar film uit 2015, waarin je Riley volgt door de ogen van vijf emoties in haar hoofd. Waar het vorige deel ging over hoe de emoties Riley proberen te helpen nadat ze verhuisd is, gaat de nieuwe film over Riley als ze in de pubertijd komt. Daarmee komen vier nieuwe emoties om de hoek kijken: onzekerheid, verlegenheid, jaloezie en ennui. Hoe zullen Riley en de emoties in haar hoofd omgaan met de nieuwe uitdagingen die horen bij de puberteit?

Sluit na afloop van de vertoning van Inside Out 2 aan bij het nagesprek met Rebecca de Leeuw en leer hoe films kinderen, jongeren en (jong)volwassenen kunnen inspireren en stel ook eigen vragen!

Voertaal is Nederlands. De film is Engels met Nederlandse ondertiteling.

Datum en tijd: Maandag 26 augustus 2024, van 19:30 – 22:15 uur
Plaats:  LUX, Mariënburg 38 – 39 , Nijmegen
Entree: € 11,00 of € 7,00

Meer info en bestellen tickets Radboud Universiteit: www.ru.nl/services/sport-cultuur-en-ontspanning/radboud-reflects/agenda/inside-out-2-en-de-positieve-effecten-van-media

Gegevens

Datum:
26 augustus 2024
Tijd:
19:30 - 22:15
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen