Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het Nieuwe Westen

29 augustus 2021 @ 16:00 - 18:00

Waar staat het Westen voor? De maatschappij lijkt in de twintigste eeuw uiteen te vallen in groepen mensen met dezelfde identiteit. Dat is bijvoorbeeld goed zichtbaar in de politiek: ouderen kunnen stemmen op de Ouderenpartij, mensen met een migratieachtergrond op Denk en Bij1 komt speciaal op voor LHBTQI-ers, de Tweede Kamer kent een recordaantal politieke partijen.

Hans Boutellier verklaart deze ontwikkeling uit de opkomst van sociale media en de erosie van omvattende levensbeschouwingen. Daardoor komt de zucht naar erkenning, ook wel thymos genoemd, versterkt naar boven. In de westerse maatschappij staan marktdenken, efficiëntie en effectiviteit centraal zonder een overkoepelend verhaal. Veel mensen krijgen daarom het gevoel dat ze er niet bij horen en zoeken houvast in een identiteit. Hoe dit op te lossen? Boutellier zoekt het in het basale belang van wederkerigheid en een bezield geloof in de democratische rechtsstaat.
 
Hans Boutellier is bijzonder hoogleraar Polarisatie en Veerkracht aan de Vrije Universiteit en voorheen directeur van het Verwey-Jonker Instituut. Over dit onderwerp schreef hij Het nieuwe Westen, de identitaire strijd om de sociale verbeelding.
 

Datum en tijd: Zondag 29 augustus 2021, van 16.00 – 18.00 uur
Plaats: Debat- en Evenementenlocatie Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Entree: Zaal € 7,50 / livestream € 5,00

 
Bestellen tickets en meer info op Arminius: https://arminius.nl/het-nieuwe-westen/

Gegevens

Datum:
29 augustus 2021
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer