Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een nieuwe kijk op de zorg, met Lynn Berger

4 oktober 2022 @ 20:30 - 22:30

Na jaren van politiek beleid gericht op efficiëntie dreigt nu een grootschalige zorgcrisis werkelijkheid te worden. De stand van de zorg wordt gekenmerkt door personeelstekorten, hoge werkdruk, lange wachtlijsten en stijgende kosten. Maar goede zorg, stelt Lynn Berger, is onzichtbaar en draait niet om harde cijfers. Zij gaat om liefde en aandacht. Als de zorg zo belangrijk is, waarom zorgen we in Nederland dan slecht voor haar?

Hulp bieden bij het afrekenen van de boodschappen, een knuffel, ook de tijd hebben om een gesprek te voeren. Lynn Berger’s boek Zorg: Een betere kijk op de mens komt met tal van voorbeelden die onzichtbare zorg zichtbaar maakt. Daarmee laat zij zien dat goede zorg per definitie inefficiënt is.

Een avond met Lynn Berger, econoom Jasper van Dijk, lector zorg om naasten Erica Witkamp en verpleegkundige Thomas Smit over wat zorg is en zou moeten zijn, en wat er nodig is om de mens weer centraal te stellen in de zorg.

Sprekers

Lynn Berger is schrijver en journalist. Zij schreef onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, Vrij Nederland en de Groene Amsterdammer. Nu is zij correspondent Zorg bij de Correspondent.

Thomas Smit is Intensive Care verpleegkundige bij het Amsterdam UMC. Daarnaast is hij voorzitter van Nurse Minded, dat als missie heeft de werkomstandigheden van verpleegkundigen te verbeteren.

Erica Witkamp is sinds 2019 lector zorg om naasten, waarbij de focus van haar lectoraat ligt op twee vragen: Hoe kunnen zorgprofessionals de naasten (familie, vrienden) ondersteunen om voor iemand te kunnen zorgen, te kunnen participeren en daarbij zelf overeind te blijven?

Jasper van Dijk is econoom met als missie het aanpakken van maatschappelijke en sociale uitdagingen met beter onderbouwd beleid. Dit doet hij vanuit het platform De Onderbouwing en in samenwerking met het Instituut voor Publieke Economie.

Datum en tijd: Dinsdag 4 oktober 2022, van 20:30 22:30 uur
Plaats: Debatcentrum De Balie, Grote zaal, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Entree: € 13,50

Bestellen kaarten en meer info bij De Balie: https://debalie.nl/programma/een-nieuwe-kijk-op-de-zorg-met-lynn-berger-04-10-2022/

Gegevens

Datum:
4 oktober 2022
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer