Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Democratiefestival

30 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Daarom vieren we het Democratiefestival de democratie. Dat gebeurt op het eiland Veur Lent in Nijmegen op 30 en 31 augustus 2019.

We vieren dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. De polarisatie lijkt het steeds meer te winnen van het compromis. Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar.

Daarom gaan we tijdens het Democratiefestival met elkaar in gesprek. Jong, oud, bekende en onbekende Nederlanders, politici, maatschappelijke organisaties en bedrijven. We gaan naar elkaar luisteren, we nemen stelling en gaan de discussie aan. We leren van elkaar, we verbazen elkaar en daarna drinken we samen wat. We denken na over het Nederland van nu en straks.

Iedereen is welkom

Dit festival brengt mensen uit heel Nederland samen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Kom en praat mee over actuele onderwerpen. Waar sta jij in de discussie over kernenergie of de kosten voor de gezondheidszorg? Ga met politici in debat, of neem stelling op het JA/NEE veld. Luister naar persoonlijke verhalen onder de wilgen op het Waalstrand. Wandel of fiets naar bijzondere plekken op en rond het eiland. Stel zelf je festivalprogramma samen en mix inhoud met festivalpret, want je kunt op het festivaleiland ook touwtjespringen en dansen of chillen op het strand bijvoorbeeld.

Bussen met festivalbezoekers

Iedereen kan zich aanmelden als deelnemer via de website en op eigen gelegenheid naar het festival komen. Daarnaast komen uit het hele land bussen met festivalbezoekers naar Veur Lent. Alle burgemeesters, dijkgraven en commissarissen van de Koning van Nederland kregen namelijk een uitnodiging om met een bus met inwoners naar het Democratiefestival te komen. Tientallen gemeenten meldden zich al aan. Ze bieden een programma in de bus, want het democratiefeest begint al zodra de bus gaat rijden.

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). Het Democratiefestival wordt mede georganiseerd door de provincie Gelderland. Verder leveren veel maatschappelijke organisaties en bedrijven een bijdrage aan het programma en de organisatie van het festival.
 

Inschrijven (gratis), volledig programma met namen sprekers en artiesten en meer info bij Democratiefestival: www.democratiefestival.nu

Gegevens

Begin:
30 augustus 2019
Einde:
31 augustus 2019
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer