Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De (on-)betrouwbare overheid

25 februari 2021 @ 19:00 - 21:00

De (on-)betrouwbare overheid. Debat in centrum De Balie in Amsterdam op donderdag 25 februari 2021. Live te volgen via livestream.

De Kindertoeslagaffaire legt feilloos bloot hoe de overheid burgers kan opjagen en schade kan aandoen. Hoe kan de overheid niet alleen de schade goedmaken, maar ook het vertrouwen van burgers in de overheid herstellen?

Debat met:

Pieter Omtzigt stond samen met SP-parlementariër Renske Leijten en journalisten Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis aan de basis van de onthulling van het toeslagenschandaal. Hij hekelt de ‘Haagse kliek’ die te weinig oog heeft voor haar burgers. Omtzigt zit sinds 2003 in de Tweede Kamer.

Alex Brenninkmeijer was van 2005 tot 2014 de Nationale Ombudsman en werd daarna lid van de Europese Rekenkamer. In het onlangs verschenen boek Naar een nieuw kabinet van sociale rechtvaardigheid doet hij suggesties hoe de overheid voorbij wetten en budgetten er voor burgers kan zijn.

Sylvana Simons hoopt met haar partij BIJ1 een plek in de Tweede Kamer te veroveren. Het afgelopen jaar wees zij vaak op institutioneel racisme dat speelt rond het toeslagenschandaal. En zonder dat de onderzoekscommissie hier onderzoek naar deed, kondigde Rutte in de persconferentie over de val van het kabinet een staatscommissie Discriminatie en Racisme aan om problemen aan te pakken. Maar heeft ze daar vertrouwen in? En wat zou er volgens haar nodig zijn?
In december 2020 verscheen het Eindverslag onderzoek kinderopvangtoeslag. Zie: www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/eindverslag-onderzoek-kinderopvangtoeslag-overhandigd

Het debat op 25 februari 2021 in De Balie is online live te volgen. Aanvang: 19.00 u: https://debalie.nl/programma/de-on-betrouwbare-overheid-25-02-2021

Gegevens

Datum:
25 februari 2021
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer