Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De mythe van het vaste contract

15 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

De mythe van het vaste contract. Hoe richten we een arbeidsmarkt in met zekerheden voor alle werkenden, van zzp’er tot payroller? Bijeenkomst in Amsterdam op dinsdag 15 oktober 2019.

Het vaste contract wordt gezien als het maatschappelijk ideaal: de vaste baan is een ‘echte’ baan en echte banen geven je toegang tot zekerheden. Hoewel het vaste contract inderdaad zorgt voor de meeste zekerheden, is het de vraag of het vaste contract ook gelukkiger maakt. Met verschillende experts onderzoeken we de huidige situatie op de arbeidsmarkt en kijken we of de zekerheden van het vaste contract ook voor andere werkvormen kunnen gelden. Hoe zorgen we voor zekerheden voor alle werkenden?
 

Toekomst van werk
Werk vormt de ruggengraat van onze samenleving. Werk zorgt voor inkomen, een gestructureerde dagindeling en een gevoel van eigenwaarde. De manier waarop we werken is echter aan ingrijpende veranderingen onderhevig. Zo groeit het aantal flexwerkers en zorgen machines ervoor dat menselijk werk deels of volledig wordt overgenomen. Samen met diverse partners organiseert Pakhuis de Zwijger een reeks programma’s over de trends, de praktijk en de toekomst van werk. Hoe zorgen we voor voldoende sociale zekerheden in een veranderende arbeidsmarkt en hoe lossen we de personeelstekorten in sectoren als het onderwijs, de zorg, de bouw en de horeca op?

 

Datum en tijd: Dinsdag 15 oktober 2019,  van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Entree: Vrijwillige bijdrage
 
Reserveren en meer info bij Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl

Gegevens

Datum:
15 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer