Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congrestival Sociale basis

23 september 2022 @ 10:00 - 16:00

Back to basics – Omzien naar elkaar is een combinatie van een congres en een festival en vindt plaats in Utrecht op 23 september 2022.
 
Wat kunnen bestuurders, inwoners, en professionals doen om de sociale basis in wijken en buurten succesvol te versterken? En hoe kun je daarmee problemen als eenzaamheid, overlast, criminaliteit en afnemende leefbaarheid helpen tegengaan? Deze vragen staan centraal op het congrestival Omzien naar elkaar op 23 september 2022 in het Krachtstation Kanaleneiland Utrecht. Een van de sprekers is staatssecretaris Maarten van Ooijen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 
Een sterke sociale basis kan een aantal hardnekkige sociale problemen helpen voorkomen, zoals eenzaamheid, polarisatie en criminaliteit. Leefbare en veilige buurten en wijken wortelen in een krachtige sociale basis. Dat begint bij omzien naar elkaar.
 
Vooruitlopend op de Week tegen eenzaamheid (van 29 sept t/m 6 okt 2022) organiseert Movisie daarom dit congrestival, samen met een aantal partners.
 

Dynamisch programma
 
Tijdens een dynamisch programma waarin uitwisseling, leren en beleven centraal staan, presenteren Movisie en partners recente inzichten over het versterken van sociale kwaliteit in wijken en buurten. Met bestuurders, inwoners, en professionals gaan we in gesprek over wat echt werkt en hoe we van elkaar kunnen leren om de sociale cohesie in buurten en wijken blijvend te versterken, met speciaal oog voor inwoners in een kwetsbare positie.
 
Talkshow, speeddate, wijkwandeling
 
Via een scherm op de centrale locatie in Krachtstation Kanaleneiland wordt live contact gelegd met sociale broedplaatsen in Groningen, Zaandam, Alkmaar en Den Haag. In een doorlopende talkshow komen wethouders, bewindslieden, onderzoekers en actieve burgers aan het woord over hun praktijkervaringen in verschillende gemeenten in Nederland.
 
Op het programma staan daarnaast posterpresentaties, workshops, speeddates en een wijkwandeling door de diverse Utrechtse wijk Kanaleneiland. De dag wordt afgetrapt met een wervelende breakdance-show in de centrale ‘kuil’ van het Krachtstation.
Tijdens het congrestival, dat duurt van 10.00 tot 16.00 uur, is voorzien in een ruime catering met onder andere koffie, thee, versnaperingen, lunch en een afsluitende borrel.
 
Workshop Hoog tijd voor continuïteit in het sociaal domein
 
Radboud Engbersen van Movisie en Thijs Jansen van Stichting Beroepseer verzorgen de workshop Hoog tijd voor continuïteit in het sociaal domein!
Meer info: www.movisie.nl/workshops-inspiratiesessies-ochtend-congrestival-2022
 
Datum en tijd:  Vrijdag 23 september 2022, van 10:00 – 16:00 uur
Plaats: Krachtstation, Kanaleneiland, Utrecht
Entree: Gratis, aanmelden verplicht
 
Volledig programma, aanmelden en meer info op Movisie:  www.movisie.nl/agenda/congrestival-sociale-basis-0
 

Gegevens

Datum:
23 september 2022
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer