Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Conferentie Waardevol Werk

2 december 2022 @ 14:00 - 17:00

De arbeidsmarkt maakt roerige tijden door. De transitie naar een duurzame economie, de krapte op de arbeidsmarkt, veranderende opvattingen over werk, om slechts enkele trends te noemen. In het project ‘Waarde van werk’ onderzoekt AIAS-HSI/Universiteit van Amsterdam sinds 2016 hoe waarden ten aanzien van werk en de waardering van ons werk veranderen. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Op vrijdagmiddag 2 december 2022 wordt het meest recente onderzoeksrapport gepresenteerd dat gebaseerd is op de tweejaarlijkse Waarde van Werk Monitor tijdens een conferentie in Sociëteit De Witte in Den Haag. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, Wieteke Conen en Paul de Beer, belichten enkele hoofdpunten van het onderzoek: Wie doet waardevol en wie waardeloos werk? Welke rol speelt de organisatie daarbij? Kan verbetering van de kwaliteit van het werk de krapte op de arbeidsmarkt helpen oplossen?

Oud-topambtenaar Bernard ter Haar schetst zijn perspectief op (veranderingen in) de waarde van werk in Nederland. Bijzonder hoogleraar Monique Kremer maakt na bijna drie jaar de balans op van wat er is gebeurd met de aanbevelingen uit het WRR-rapport Het betere werk, waarvan zij een van de opstellers was. Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland, en Raymond Puts, algemeen directeur werkgeversvereniging AWVN, reflecteren op de uitkomsten van het onderzoek.

Klik hier voor volledig programma: https://beroepseer.nl

Datum en tijd: Vrijdag 2 december 2022, van 14.00 – 17.00 uur
Plaats: Sociëteit de Witte, Plein 24, Den Haag
Entree: Gratis

Aanmelden via AIAS-HSI, Universiteit van Amsterdam: aias-hsi@uva.nl

Conferentie Waardevol werk: https://aias-hsi.uva.nl/content/evenementen/2022/12/conferentie-waardevol-werk-2-december-2022.html

Goldschmeding Foundation: https://goldschmeding.foundation/

Gegevens

Datum:
2 december 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer