Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stakingsdagen voor structurele investeringen in het onderwijs

30 januari 2020 - 31 januari 2020

Op 30 en 31 januari 2020 staakt het primair- en voortgezet onderwijs voor investeringen in het onderwijs.

Op die dagen organiseert de Algemene Onderwijsbond (AOb) samen met andere bonden marsen en manifestaties van Amsterdam tot Zutphen en van  Groningen tot Maastricht.

Klik hier voor een overzicht: www.aob.nl/programma-staking2020

Er is een onderwijscrisis. In 2020 hebben 55 duizend leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas en dit aantal loopt –als we niets doen- op naar bijna 240 duizend leerlingen in 2028. Het lerarentekort raakt scholen voor speciaal onderwijs nog harder. Juist het onderwijs aan een kwetsbare groep leerlingen is op losse schroeven komen te staan door het oplopende lerarentekort. Ook middelbare scholen kampen met tekorten bij de exacte vakken, klassieke talen, Duits en Nederlands. Het voortgezet onderwijs krijgt steeds meer last van het tekort.

AOb roept alle leden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs op om het werk neer te leggen op donderdag 30 en vrijdag 31 januari: “Dat doen we voor onze leerlingen, voor het onderwijs en de toekomst van ons land. Staak mee voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris”.

Meer info bij AOb:

Marsen en manifestaties door het hele land: www.aob.nl/programma-staking2020/

Investeer in onderwijs stakingslogo

Gegevens

Begin:
30 januari 2020
Einde:
31 januari 2020
Evenement Categorie:

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer