Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aandachtslezing ‘Leugen & waarheid’

27 oktober 2022 @ 20:00 - 22:00

Aandachtslezing in Rotterdam op 27 oktober 2022: Leugen & waarheid, door Bas Heijne.
 
Waarom groeit het wantrouwen jegens de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig?
 
Bas Heijne gaat in de Aandachtslezing in Rotterdam op 27 oktober 2022 op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Hij sprak met denkers en wetenschappers (onder anderen Peter Pomerantsev, Angela Saini, Elaine Pagels, Martin Hägglund en Géraldine Schwarz) over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van onze verwarrende tijd. Waarbij ook u zelf aan het denken wordt gezet.
 
Bas Heijne is de auteur van essays als Onredelijkheid, Moeten wij van elkaar houden, Onbehagen, Wereldverbeteraars en Mens/onmens.  In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.
 
Over de Aandachtslezing
 
Luistergoud, Coalitie Erbij Rotterdam en Arminius organiseren jaarlijks de Aandachtslezing. Experts verkennen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken de maatschappij op hun samenhang en betekenis. Waar, wanneer, waarvoor en bij wie heeft welke aandacht betekenis en waar wordt het gemis eraan nu juist zichtbaar?
Voorafgaand aan de lezing wordt de Aandachtsaward uitgereikt, aan mensen die zich met aandacht inzetten voor de samenleving.
 
Tot 15 augustus 2022 kunt u het project van uw keuze voordragen op https://www.luistergoud.nl/onsaanbod/aandachtsaward
 
Datum en tijd: Donderdag 27 oktober 2022, van 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Debatpodium Arminius, Museumpark 3, Rotterdam
Entree: € 15,00, € 10,00 of  € 12,50
 
Meer info en bestellen zaaltickets en livestreamtickets: https://arminius.nl/aandachtslezing-leugen-waarheid-door-bas-heijne/

Gegevens

Datum:
27 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Rotterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer