Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nut en nadeel van bildung in het onderwijs

5 maart 2020 @ 09:30 - 16:30

Op donderdag 5 maart 2020 organiseert het lectoraat Beroepsethiek van de Leraar de Bildungconferentie bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg. De conferentie gaat over het nut en het nadeel van bildung in het onderwijs.

 

‘Bildung’ biedt een alternatief voor onderwijs dat nogal eens in termen van rendement begrepen wordt. Het achterliggend idee is dat opleidingen niet primair dienen bij te dragen aan succes, maar aan de algemene ontwikkeling van iedere student als mens, ook in zijn rol als professional. Deze bildungsopdracht is de afgelopen tien jaar door veel docenten omarmd. Tegelijk gebruiken opleidingen bildung soms ook als een middel om het studiesucces van studenten te vergroten. Kan bildung ons wel een alternatieve kijk bieden op wat het betekent om de ‘beste versie van jezelf’ te zijn?

 

Workshops
In twee rondes workshops maak je kennis met bildende manieren van lesgeven die Fontys-docenten de afgelopen jaren hebben uitgeprobeerd. Daarnaast zijn er o.a. bijdragen van Paul van Tongeren (Radboud Universiteit), Koen Wessels (Bildung Academie), Hanke Drop (Hogeschool Utrecht), Eva-Lisa Janssen (Ucademy), Thijs Jansen (Stichting Beroepseer) en Bart van Rosmalen (HKU).

 

Datum en tijd: Donderdag 5 maart 2020, van 9.30 – 16.30 uur
Plaats: Fontys Academy for Creative Industries, Campus Stappegoor (P1), Prof. Goossenslaan 1, Tilburg
Entree: Gratis. Aanmelden verplicht en niet vrijblijvend.

 

Volledig programma, aanmelden en meer info bij Fontys: https://fontys.nl/Professionals-en-werkgevers/Events/Bildungconferentie-5-maart-2020-VOL.htm

Gegevens

Datum:
5 maart 2020
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Tilburg

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer