Yvonne van Kemenade nieuwe Voortrekker van Beroepseer

yvonne van kemenade voortrekkersYvonne van Kemenade is de nieuwe Voortrekker van Beroepseer. Ze heeft ruim 26 jaar kennis en ervaring opgedaan in de zorg vanuit verschillende functies: wetenschappelijk medewerker van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit (iBMG/EUR), adviseur Raad voor de Volksgezondheid & Zorg, strategisch adviseur RvB van het Albert Schweitzer ziekenhuis en zes jaar als directeur van de Zorggroep Eerstelijn.

Sinds 2014 probeert zij vanuit een onafhankelijke ZZP-positie deze verschillende werelden met elkaar te verbinden. Haar doel is de zorg, die ze wel eens “gefragmenteerde struikelzorg” noemt, te blijven verbeteren vanuit een integrale visie. Denken in gezondheid in plaats van zorg: “Mensen die al jaren werkzaam zijn in de zorg verwonderen zich niet meer over de bijzondere kenmerken van de wijze waarop onze gezondheidszorg werkt. Je raakt geconditioneerd, zit middenin de dagelijkse processen die je als vanzelfsprekend en normaal bent gaan beschouwen. Om echte vernieuwing te realiseren moeten we uit de huidige context – gebaande paden – en comfortzone komen en echt ‘out of the box’ kunnen denken. Daar is zeker ook lef voor nodig, want dat zal betekenen dat je nieuwe wegen gaat bewandelen vol onzekerheden”.
Het is volgens Yvonne niet de kunst om de toekomst te voorspellen, maar erop voorbereid te zijn en helpen de toekomst vorm te geven.
In haar blog: Utopia: utopie of werkelijkheid? beschrijft Yvonne hoe ze heeft geprobeerd een stukje van de ideale samenleving Utopia te realiseren door het opbouwen van een organisatie en hoe dat afhankelijk kan zijn van een persoon en zijn gedrag.

Klik hier voor lezen van Utopia: utopie of werkelijkheid?

Voor verder lezen bij Voortrekkers: klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer