Wie wordt Zorgmedewerker van het Jaar 2017?

zorgmedewerker van het jaar 2017 lijstIn de periode van 8 februari tot en met 19 maart 2017 kunnen zorgmedewerkers genomineerd worden voor de titel Zorgmedewerker van het jaar 2017. Platform Voeding in de zorg organiseert samen met  online-gemeenschap NED7*) een speciale verkiezing om zorgmedewerkers in de schijnwerpers te zetten. Kent u een medewerker die het verdient om in de schijnwerpers te staan? Werkt u zelf in de zorg?

Medewerkers in de zorg staan zwaar onder druk. Ze zetten zich meer dan honderd procent in voor het welzijn van ouderen en krijgen daar te weinig of soms helemaal geen erkenning voor. Volledig onterecht! Voeding in de Zorg wil daar verandering in brengen. Laat aan zorgmedewerkers zien hoeveel waardering wij voor hun hebben.

De nieuwe bankiers van ons land

Er wordt weleens gezegd: zorgmedewerkers zijn de nieuwe bankiers van Nederland. Als je op een feestje zegt dat je werkt in de zorg kijkt iedereen je met een mengeling van medelijden en boosheid aan. “Het is verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt in verpleeghuizen in ons land!” “De zorg in ons land is abominabel slecht! Dat verdienen onze oudjes toch niet?” Veel zorgmedewerkers zeggen uit angst voor dergelijke reacties, liever niet meer wat ze in het dagelijks leven doen. Terwijl ze zich totaal niet herkennen in alle kritiek en horrorverhalen. Ze doen het werk omdat ze ouderen in Nederland juist een mooie oude dag willen bezorgen. Ze houden van hun vak en zetten zich iedere dag opnieuw in voor de ouderen. Dat mag best wel eens erkend worden.

Kent u een zorgmedewerker die het verschil maakt voor bewoners? Heeft u ervaringen met een zorgmedewerker en wilt u hem of haar nomineren? Misschien heeft u zelf zorg ontvangen of is er iemand die uw vader of moeder goede zorg heeft gegeven? Het kan een collega zijn, of een werknemer die u waardeert. Een unieke kans voor een positief geluid in de zorg.

Wat te doen?

Uit de inschrijvingen worden straks tien genomineerden geselecteerd. Tot en met 19 maart 2017 kunt u zorgmedewerkers opgeven. De uiteindelijk winnaar krijgt niet alleen de titel, maar ontvangt ook een Efteling Bosrijk-arrangement voor zes personen, t.w. drie overnachtingen inclusief vier dagen toegang tot de Efteling en maar liefst € 150,- om te besteden.

Noot
*) Platform Voeding in de Zorg besteedt aandacht aan voeding voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland. Eten en drinken moeten namelijk kleine momenten om te genieten zijn voor bewoners.
Online-community NED7 wil een positieve bijdrage leveren aan de veranderingen in onze maatschappij op het gebied van ouderenzorg en welzijn. NED7 is een initiatief van branchevereniging ActiZ.

Zorgmedewerker van het Jaar 2017, wie wordt het? Ned7, 19 februari 2017: https://ned7.nl/zorgmedewerker-van-het-jaar-verkiezing

zorgmedewerker van het jaar 2017 header

 

 

 

 

 

U P D A T E

Uitreiking Zorgmedewerker van het Jaar 2017, Voeding in de zorg: www.voedingindezorg.nl/videos/uitreiking-zorgmedewerker-van-het-jaar/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer