Steun de actie: Schrap bezuiniging op wijkverpleging

De Partij van de Arbeid is de actie gestart: Schrap bezuiniging op wijkverpleging.
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen 100 miljoen euro bezuinigen op de wijkverpleging. Maar, in deze tijd van overschotten mag er toch niet bezuinigd worden op de zorg thuis voor onze ouderen, chronisch zieken en gehandicapten?

Deze bezuiniging wil de PvdA graag voorkomen. De coalitiepartijen zeggen dat zij openstaan voor goede ideeën uit de oppositie. Het terugdraaien van een bezuiniging van 100 miljoen op wijkverpleegkundigen is wat de PvdA betreft een goed idee. Je kan dat bijvoorbeeld betalen door iets minder belastingvoordeel aan grote bedrijven te geven. Er valt ook te praten over andere oplossingen. Helaas willen VVD, CDA en D66 deze bezuiniging per se doorzetten. Heel jammer. Juist nu het beter gaat, is het bizar dat ouderen, gehandicapten en chronisch zieken straks minder en slechtere zorg krijgen.

Steun de actie door het ondertekenen van de Open brief van Lodewijk Asscher aan de formateur en de leden van het te beëdigen kabinet, ter bespreking tijdens het constituerend beraad waarin het nieuwe kabinet wordt opgeroepen de bezuiniging van 100 miljoen te schrappen.
Op woensdag 25 oktober 2017 treffen de kandidaat-ministers van het nieuwe kabinet elkaar voor het eerst op het ministerie van de minister-president, het ministerie van Algemene Zaken. In dit ‘constituerend beraad’ worden de portefeuilles van de ministers en de staatssecretarissen vastgesteld. Donderdag 26 oktober is de eerste werkdag van het nieuwe kabinet. Dan is ook de traditionele bordesfoto, op paleis Noordeinde. Op vrijdag 27 oktober is de eerste ministerraad. De afgelopen dagen voerde Rutte gesprekken met alle nieuwe ministers en staatssecretarissen.

Lezen en onderteken de Open brief van Lodewijk Asscher: https://www.pvda.nl/acties/wijkverpleging/ (Open brief is niet meer beschikbaar op internet)

open brief lodewijk asscher

Brandbrief Asscher aan kabinet over bezuiniging op wijkverpleging, Edwin van der Aa, Algemeen Dagblad, 24 oktober 2017: https://www.ad.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer