Slecht Nieuws

Vandaag staat in de krant dat het kabinet besloten heeft dat verzekeraars, pensioenfondsen en andere investeerders eigenaar mogen worden van zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Dit is om te huilen, dit nieuws.
Voor de somatiek, de reguliere ziekenhuizen, daar weet ik te weinig van, (dat is wellicht eenduidig kwantificeerbaar), maar als dit ook voor de GGZ gaat gelden, dan kunnen we net zo goed het bijltje er meteen bij neergooien, wat onze goede intenties en strijdbaarheid betreft als het gaat over herstel van beroepseer in en kwaliteit van geestelijke gezondheidszorg. Dan komt de macht en de zeggenschap over de inhoud bij zorgverzekeraars te liggen, en dat betekent einde verhaal.

Minister Klink, staatssecretaris Bussemaker, ik zie ze op tv, en echt, het lijken me hele aardige mensen, niks mis mee. Maar met hun eigen blinde vlekken, en het beleid op de GGZ is er 1 van. Wie gaat hun duidelijk maken dat dit niet kan? Wie, o wie, heeft de moed om dit te doen, en heeft de power om het te genereren?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer