PolisReview verzamelt meningen van klanten als tegenwicht tegen macht zorgverzekeraars

PolisReview is een onafhankelijke beoordelingssite voor zorgverzekeringen waar ervaringen van verzekerde burgers, zorgaanbieders en andere zorgspecialisten te lezen zijn. Iedereen kan hier zijn mening publiceren over de eigen ervaringen met de zorgverzekeraar, de zorgpolis en de klantenservice. Een mooie uitlaadklep voor ergernissen, verbazing en boosheid over de zorgverzekeraar. Op die manier wil PolisReview streven naar een betere relatie tussen klant, zorgaanbieder en zorgverzekeraar.

Op de site geplaatste reviews worden ook teruggekoppeld naar de verzekeraars en de brancheverenigingen van medische beroepsbeoefenaren.
Daarnaast kun je polissen vergelijken en precies zien wat er wel en niet gedekt wordt. Reviews plaatsen op de site kan ook anoniem gebeuren.

PolisReview is opgericht in 2014 door Pieter Coppoolse en Adrey Caljé. Hun motief was hun eigen boosheid en verbazing: “We hebben zelf te maken gehad met rekeningen van zorgaanbieders die we zelf moesten betalen terwijl we dachten dat we hiervoor verzekerd waren. Dan baal je. Polisvoorwaarden zijn onduidelijk en verzekeraars zijn meester in het verstoppen van wat er nu wel of niet door hen wordt betaald. We willen daar meer inzicht in geven, maar we willen er vooral iets aan doen”.
De hoogste tijd dus dat er naar de klant geluisterd wordt. Positieve reviews zijn uiteraard ook van harte welkom.

Verzekeraars vergoeden minder dan ze willen doen voorkomen, zo concludeerde PolisReview na het bekijken van alle op de Nederlandse markt verkrijgbare polissen. Ook de zogenaamde vergelijkingssites geven geen duidelijkheid over de precieze dekking. Als verzekerde moet je de kleine lettertjes lezen om te vinden wat wel of niet gedekt wordt of wat de uitzonderingen zijn.

Wie denkt een vergoeding voor steunzolen te krijgen van € 100,- komt bedrogen uit als hij toevallig dat jaar al bij de pedicure is geweest. De vergoeding van € 100,- blijkt namelijk te gelden voor alle behandelingen aan de voet. Coppoolse en Caljé zijn ook niet te spreken over de marketingtrucs die verzekeraars gebruiken. “Energiek is een zorgverzekering voor vrouwen want die ‘zitten nu eenmaal anders in elkaar’. Maar mag je dan wel je partner meeverzekeren of niet? Of zou dat alleen gelden als die partner ook een vrouw is?”

De PolisReview site bevat verschillende onderdelen, het verzamelen van en het aanbieden aan lezers van ervaringen met zorgverzekeraars en zoekmogelijkheden op declaraties, specifieke aandoeningen en polissen van zorgverzekeraars.

PolisReview is onafhankelijk. Dat betekent, aldus de oprichters “dat we niet bemiddelen en provisies krijgen van zorgverzekeraars. Alle reviews bij elkaar vormen consumentenkracht en bieden tegenwicht aan de macht van de zorgverzekeraars. We verwachten dat de verzamelde data interessant zijn voor brancheorganisaties, beleidsmakers en overheden”.

Klik hier voor de brochure 2015 met algemene informatie: Samen sterker met PolisReview: http://imgdata.polisreview.nl (brochure is niet meer beschikbaar)

Site van PolisReview: www.polisreview.nl (Site is opgeheven)

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer