Parlementaire enquête Zorg

Yes! Werkers en patiënten uit de zorg hebben zich verenigd in Aktiegroep Zorgcrisis en gaan een petitie voordragen die vraagt naar een parlementaire enquête naar de effecten van marktwerking in de zorg.
www.zorgcrisis.info.*)

De deksel is van de beerput aan het afvliegen en laat zich niet meer terugleggen! Ik hoop dat er verhalen gaan komen nu, zoals op het Groepsblog het verhaal van Wiel Janssen (voormalig directeur Jeugdzorg Amsterdam) van gisteren, van Wim Jongejan (huisarts) op 10 oktober en van Martin Beeres (huisarts) op 6 september en, bij de video’s Irene Hadjadakis (verpleegkundige Thuiszorg).

Het soort van verhalen die recht uit het hart komen, vanuit eigen ervaring, ondervinding en praktijk, van professionals uit de publieke sector, uit alle hoeken en gaten, onderwijs, zorg, politie en uit alle lagen.
Het blog van deze site als onafhankelijk platform, een landelijk digitaal dorpsplein voor beroepszeer, waar professionals hun eigen verhaal komen vertellen waar je naar toe kunt gaan om je gesteund te weten en inspiratie op te doen. Er kan veel veranderen, en dat gaat ook onvermijdelijk gebeuren, voorwaarde daarvoor is kennis delen. We leven in een digitaal tijdperk, laten we daar optimaal gebruik van maken!

P.S. Ik zeg ‘digitaal’ tijdperk, maar feitelijk zou je beter kunnen zeggen dat we in een revolutionair tijdperk leven.

De oude structuren zijn aan het instorten, ook de manier waarop tot nu toe bestuurd werd. Van bovenaf, de macht lag in de top, en dat kon ook, want daar lag de kennis, en die kon afgeschermd worden. Dat kan nu niet langer, kennis is van iedereen, mensen kunnen razendsnel met elkaar in contact komen en kennis delen. Dat is m.i. de reden dat oude bolwerken instorten, en daar liggen ook precies de mooie nieuwe kansen om van onder af een nieuwe besturingsfilosofie tot stand te brengen. De besturingsfilosofie is dood, leve de besturingsfilosofie!
Niet langer verticaal, maar horizontaal, niet langer iemand in de top die, los van God en het primaire proces, iets bedenkt, maar vernieuwende initiatieven vanuit contact en verbinding in het primaire proces zelf! Het begin ligt bij het elkaar gaan vertellen van onze verhalen.
Dat is de eerste kennis die gedeeld moet worden.

*) Website is niet meer actief.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer