NOGMAALS OPEN BRIEF (VERVOLG)

De Raad van Bestuur heeft besloten niet op mijn Open brief te reageren en de heer Stassen van de afdeling communicatie verzocht om met mij contact op te nemen, met als doel dat ik ermee stop de Raad ven Bestuur lastig te blijven vallen (26-03-2009).
Mevrouw Bekkers kreeg van directeur bedrijfsvoering ketenzorg opdracht om bij mij te informeren of het wel goed met me ging sinds de sluiting van het SPDC Oost (30-03-2009).

Discussie voeren zit er dus niet in, voorstellen indienen heeft geen enkele zin.
Geen wonder dat het SPDC Oost gesloten werd en geen wonder dat ook een verpleeghuis nu weer in de volle negatieve publiciteit staat.
Raden van Bestuur, zo neem ik aan, hebben als regel zich in te dekken om vooral niet met gewone werkers werkelijk te communiceren en zijn kennelijk te fijn gebouwd om eens echt op de afdelingen te gaan kijken wat er speelt, laat staan meewerken enkele dagen per jaar. En ook bij het verpleeghuis dat nu in het nieuws staat, zien we dat de verpleegkundigen en verzorgenden de grote afwezigen zijn.

Deze eeuwenoude traditie van gehoorzaamheid en braafheid is er niet uit te krijgen zo schijnt, alle zogeheten professionaliteit ten spijt. Jammer dat te weinig verpleegkundigen, verzorgenden, patiëntenraden, patiëntenverenigingen en behandelaars bereid zijn om vanuit de werkvloer in opstand te komen om dehumanisering binnen de gezondheidszorg te stoppen.

En toch zal het van de werkvloer uiteindelijk dienen te komen. Hier ligt in feite de grootste macht om humane zorg af te dwingen en zolang dat dit niet gebeurt dient toch de vraag gesteld te worden: WAAROM WEIGEREN DE WERKVLOEREN HUMANE ZORG AF TE DWINGEN?

Open brief, Blogs Beroepseer, 1 februari 2009: https://beroepseer.nl/blogs/open-brief/

Vervolg open brief, Blogs Beroepseer, 14 februari 2009: https://beroepseer.nl/blogs/vervolg-open-brief/

Open brief (vervolg), Blogs Beroepseer, 31 maart 2009: https://beroepseer.nl/blogs/open-brief-vervolg/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer