Leesbare samenvatting Miljoenennota 2014 met toelichting consequenties voor de zorg

Op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september 2013, heeft de minister van Financiën de rijksbegroting en de Miljoenennota aan het parlement gepresenteerd. De rijksbegroting is het overzicht van de inkomsten en uitgaven voor het komende jaar. De Miljoenennota is de toelichting op de rijksbegroting.

De Nieuwsbrief Natuurlijk in beweging van oktober 2013 bevat een leesbare samenvatting van de Miljoenennota 2014 met toelichting op de (mogelijke) consequenties die de Miljoenennota gaat hebben voor de gezondheidszorg. Drijft financiën de keuzes in de zorg? En wordt kwaliteit daardoor naar de achtergrond gedrukt? Zorgverzekeraars die de mond vol hebben over kwaliteit zetten ziekenhuizen financieel onder druk. Medisch Contact meldde onlangs: “De zorgverzekeraars zetten bij de contractonderhandelingen voor 2014 ongekend hard in op lagere volumes en prijzen”.

De samenvatting is nuttig voor iedereen die werkzaam is in de zorg en wil weten wat de gemiddelde burger zoal aan zorg betaalt en hoe de zorguitgaven zijn verdeeld over de sectoren en deelsectoren.

Klik hier voor de Nieuwsbrief Natuurlijk in beweging, oktober 2013.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer