Jet Bussemaker roept Dag van Beroepseer uit

1 mei 2007, vannacht om 0.00 uur zijn de video’s van de 4 bewindslieden op deze site gezet. Een spannend moment voor onze stichting om de digitale samenspraak tussen werkvloer en overheid een impuls te geven. Onzichtbaar is er keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De kroon op deze dag plaatste Jet Bussemaker vanmorgen in verzorgingshuis Het Schouw in Amsterdam waar zij de Dag van de Arbeid vierde mét de aankondiging van de Dag van Beroepseer. Bewoners en medewerkers zongen uit volle borst ‘van eenheid en verbroedering een rots waarop de golven breken …’ Oud en Jong, Bewoner en Verzorger, zongen ‘dat arbeid heel de wereld draagt’. Dit raakte mij.

De staatssecretaris riep op om medewerkers in de zorg, maar ook in het onderwijs, bij de politie en anderen die met hun hart hun vak hebben gekozen op deze Dag van Beroepseer extra aandacht te geven. “Mensen in de zorg laat horen wat u in uw werk in de weg zit.” Het was niet verwonderlijk dat er eerst nog schoorvoetend werd gereageerd. In de afgelopen jaren kwam de stem van de werkvloer terecht in de Haagse woestijn. De politiek luisterde vooral naar de incidenten als ‘pyama-dagen’ die in de media werden uitvergroot, zo was de mening. Jet Bussemaker liet merken dat ze heeft gehoord hoe verplegers en verzorgers steeds minder tijd hebben voor de patiënten en cliënten en steeds vaker achter de computer zitten voor hun administratie en onnodig veel formulieren moeten invullen voor bijvoorbeeld indicaties die allang bekend zijn. De staatssecretaris luisterde en reageerde dat ze er werk van gaat maken. De komende week al. Dit voelde niet als een loos geluid, integendeel, hier sprak een bewindspersoon die ik wil geloven, die het politieke krachtenveld kent en de confrontatie niet uit de weg gaat. Daarvoor is nodig een open dialoog met de mensen van de werkvloer die een krachtig signaal geven hoe het anders moet of anders kan.

“Kom met ideeën, suggesties, tips, reageer via de website van de Stichting Beroepseer”, zei Bussemaker. We gaan het samen beter doen! Zie voor een uitgebreid verslag  plus foto´s van de speech van Bussemaker en de bijeenkomst op deze site onder Publicaties. Klik hier.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer