Interview met nieuwe directeur VvAA: “Ik heb door eigen ervaringen veel waardering gekregen voor zorgverleners”

De nieuwe directeur van de vereniging voor zorgprofessionals VvAA, Edwin Brugman zegt in een interview voor Arts en Auto dat hij het hart op de tong heeft: “Ik zie onrechtvaardige dingen gebeuren in de zorg en erger me aan het feit dat zorgprofessionals vaak negatief worden neergezet door verschillende partijen. Of het nu gaat om een vermeend gebrek aan kwaliteit of om de hoge kosten in de zorg. Terwijl veel beweringen en zelfs maatregelen zijn gebaseerd op onjuiste of selectieve informatie. Het beeld dat daardoor ontstaat, schaadt de vertrouwensrelatie tussen zorgverlener en patiënt. Daarmee is het kwalijk voor de hele maatschappij”.

Brugman was sinds 2010 directeur Kennismanagement en Netwerken bij de VvAA. In die functie droeg hij bij aan de ambitie van VvAA om zich steeds steviger te profileren als ledenorganisatie: “VvAA ís van de leden, ik ben in dienst van de leden. Alles wat we doen, doen we in het belang van de leden. Dat betekent ook dat we voor hen moeten opkomen als dat nodig is. We hebben immers een unieke positie; ruim 120.000 zorgprofessionals kunnen via VvAA hun stem laten horen”.

VvAA steunt de beweging Het Roer Moet Om en maakte zich in de afgelopen jaren onder meer sterk voor het behoud van de vrije artsenkeuze en het medisch beroepsgeheim. Een actueel thema is de administratieve lastendruk. Zorgprofessionals worden bedolven onder regels die hen afhouden van aandacht voor de patiënt. Met Het Roer Moet Om heeft de VvAA nu een denktank opgezet als aanzet tot het schrappen en verbeteren van regels.

Lees het hele inteview met Edwin Brugman: ‘Alles in het belang van de leden’, door Martijn Reinink, Arts en Auto, 17 juli 2017: www.artsenauto.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer