Huisartsenzorg staat onder druk, ook financieel

Huisartsenpraktijken moeten snel verkleind worden naar zo’n 1700 tot 1800 patiënten, om te voorkomen dat huisartsen bezwijken onder de werkbelasting. Dat schrijven de hoogleraren van het Interfacultair Overleg Huisartsgeneeskunde (IOH) in een brief aan de Tweede Kamer. Zij maken zich zorgen over de toegankelijkheid van zorg en pleiten ervoor dat huisartsen meer tijd voor hun patiënten krijgen.

Op de site van de Landelijke Huisartsenvereniging LHV is de brief in PDF te downloaden die de hoogleraren op 5 december 2017 hebben geschreven aan de leden van de Vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Zie: https://beroepseer.nl

Op de site Zorgenstelsel – met nieuws over de relatie tussen zorg en stelsel – geeft Anton Maes in zijn artikel Huisartsenzorg heeft forse financiele injectie nodig van 8 december 2017 aanvullende informatie over een aantal aspecten van de financiele staat van de huisartsenzorg. Het schrijft over het dalende inkomen van de huisarts bij geleverd meerwerk, over reeds bekende budgetonderschrijdingen en over de beperkte gemiddelde kosten van huisartsenzorg voor de patiënt.
Zie: http://zorgenstelsel.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer