Follow the money-zorgpanel gaat deze week over het eigen risico. Afschaffen of niet?

Follow the money – het multimediaal platform voor financieel-economische onderzoeksjournalistiek – is op 5 september 2016 gestart met het FTM-zorgpanel onder leiding van Jeffey Stevens waaraan lezers kunnen deelnemen. Centrale vraag in het onderzoek is: Wat maakt onze zorg zo duur?
In het panel komen thema’s als bureaucratie, verspilling en toegankelijkheid van de zorg aan bod.

Follow the money zal regelmatig de panelleden op vragenlijsten of open vragen attenderen. Iedereen kan en mag meedoen; daarbij maakt het niet uit of u een betrokken professional, patiënt, vrijwilliger of mantelzorger bent. De zorg raakt ons tenslotte allemaal.

In de week van 12 september 2016 gaat het FTM-zorgpanel over het eigen risico. Bij invoering van het eigen risico in 2008 was het plan om mensen door middel van een stelsel van eigen betalingen meer afgewogen gebruik te laten maken van medische voorzieningen. De hoogte van het eigen risico is gekoppeld aan de stijging van de zorgkosten, daarom liep het bedrag de afgelopen jaren op van € 150 tot € 385.

Nu de verkiezingscampagnes op stoom komen, wordt ook het eigen risico ter discussie gesteld. Verschillende partijen willen af van het eigen risico in de zorg, dat zijn bijvoorbeeld de PVV, GroenLinks en de SP. Andere partijen hebben plannen of overwegen om het eigen risico te beperken, zoals 50PLUS, het CDA en de PvdA.

De stelling luidt: Het afschaffen van het verplicht eigen risico in de zorg is een goed plan.

Wat zou u antwoorden?

Ga naar FTM-zorgpanel voor meedoen: www.ftm.nl/survey/12 (Niet meer beschikbaar)

follow the money zorgpanel

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer