Winnaars Overheidsawards 2019 bekendgemaakt in Ridderzaal

Overheidsawards 2019

Sylvo Thijsen is uitgeroepen tot de Overheidsmanager van het Jaar 2019 en de gemeente Tilburg tot de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019.  Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops reikte de prijzen uit op 19 november 2019. Traditiegebouw gebeurde dat tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag.  In zijn toespraak had Snel het over het belang van de Overheidsawards. Minister van Staat Herman Tjeenk Willink gaf de jaarlijkse Overheidslezing.

Voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2019 waren Rosemarie Bastianen, directeur Eenvoudig Beter van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Anne Coenen, directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, gemeente Rotterdam, de andere finalisten. ProRail en het Centraal Justitieel Incassobureau waren naast Sylvo Thijsen de kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019.

De finalisten hebben het beide jury’s wederom niet makkelijk gemaakt. Ze lieten alle zes op hun eigen manier zien hoe zij in de afgelopen tijd indrukwekkende prestaties in het publieke domein hebben verricht.

De jury over Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer

Sylvo Thijsen ontvangt de prijs Beste Overheidsmanager van het jaar 2019
Uitreiking van de prijs aan Sylvo Thijsen

Toen Sylvo Thijsen bij Staatsbosbeheer begon, stapte hij midden in het zware weer. Staatsbosbeheer stond aan de vooravond van een krimp-opdracht en het bestaansrecht als publieke organisatie stond op losse schroeven. Sylvo wist in deze onzekere tijd een stip op de horizon te zetten voor zowel de medewerkers als de organisatie. Door het gesprek aan te gaan met betrokkenen, wist Sylvo een breder draagvlak te creëren voor de nieuwe koers van de organisatie. De jury is onder de indruk van hoe hij als bevlogen overheidsmanager de gehele organisatie weet mee te nemen: van boswachter tot vrijwilliger en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen Sylvo begon was de organisatie op zoek naar een identiteit en die heeft hij – samen met zijn medewerkers – gevonden en verder ontwikkeld.

De jury over de gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg wint Overheidsorganisatie van het Jaar 2019
Uitreiking van de prijs aan de gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg heeft een indrukwekkende transformatie doorgemaakt. Van een klassiek dienstenmodel naar netwerkmodel, van spelbepaler op diverse terreinen naar een van de spelers in het veld. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het Spoorpark, gerealiseerd op basis van een burgerinitiatief. Bij de gemeente is sprake van een brede en systematische beweging om te werken vanuit concrete problematiek. In de afgelopen jaren is de gemeente Tilburg in de misdaadmeter van het Algemeen Dagblad gedaald van plek 3 naar plek 24. De lokale dienstverlening wordt gewaardeerd met gemiddeld een 8,4. Enkele jaren geleden was dit nog een 6,8. De organisatie is er goed in geslaagd om de jury te overtuigen van de positieve ontwikkelingen binnen het complexe speelveld die de gemeente in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Jonge ambtenaar van het jaar 2010

In de Ridderzaal werden tevens de finalisten bekend gemaakt voor de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020. De kanshebbers zijn: Nissrin Dhkissi van het Ministerie van Defensie; Rachelle Dohmen van de gemeente Sittard-Geleen en Yasmin Brewster van Stroomopwaarts.
Op 23 januari 2020 vindt de finale plaats en wordt bekend gemaakt wie zich de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 mag noemen.

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar en de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM); de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar  door FUTUR, landelijk netwerk van en voor jonge ambtenaren.

Winnaars Overheidsawards 2019 bekend! Overheidsawards, 20 november 2019: www.overheidsawards.nl

FUTUR: Jonge Ambtenaar van het Jaar: www.futur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer