Wie verdient dit jaar de titel van Beste ambtenaar? Nomineren Publiek Denken Top 100 van start

In 2022 vindt alweer de twaalfde editie plaats van de verkiezing Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het jaar. Deze verkiezing richt de schijnwerper op ambtenaren die een uitmuntende prestatie leveren of bijzonder te werk gaan. Wie waren de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? Wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

Nomineren kan tot en met vrijdag 23 september 2022. Er zijn zes categorieën:

  • Rijksoverheid management
  • Rijksoverheid beleid
  • Rijksoverheid uitvoerend
  • Decentraal management
  • Decentraal beleid
  • Decentraal uitvoerend

De 100 ambtenaren met de meeste nominaties komen terecht in de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het jaar. Een deskundige jury onder leiding van Diana Starmans, lid raad van bestuur van Sociale Verzekeringsbank (SVB) kiest uit de Top 12 welke genomineerde Ambtenaar van het jaar wordt. Posities nummer een en twee op de ranglijst van elke van de zes categorieën worden voorgelegd aan jury

Er is een juryprijs en een publieksprijs. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen rijksoverheid en decentrale overheden en tussen management, beleid en uitvoerend/ondersteunend. De publieksprijs is voor de ambtenaar die de meeste stemmen heeft binnengehaald.
Onder rijksoverheid vallen ook alle centrale uitvoeringsorganisaties en zelfstandige bestuursorganen (zbo’s). Onder decentraal alle waterschappen, provincies en gemeenten.

Nomineren via formulier

Nomineren kan via het formulier op de site Publiek denken: https://publiekdenken.nl/evenementen/top-100/nomineren-publiek-denken-top-100-van-start/

Winnaars van 2021

De winnaar van 2021 is Wendy Kwaks, programmaleider van het Transitieteam bij het Ministerie van Defensie. De manier waarop zij de rol van Defensie combineert met maatschappelijke uitdagingen, sprak de jury zeer aan.

Emin van Saksen is met de meeste stemmen, winnaar geworden van de publieksprijs 2021. De administratief medewerker bij het Centrum Indicatie­stelling Zorg (CIZ) in Utrecht, houdt ervan om mensen te motiveren. En daar is hij goed in, zeggen collega’s,

Defensiemedewerker Wendy Kwaks ambtenaar van het jaar, Ministerie van Defensie, 15 december 2021: www.defensie.nl/

Emin van Saksen krijgt de meeste stemmen, Publiek Denken: https://publiekdenken.nl

Publiek denken: https://publiekdenken.nl/evenementen/top-100/

Publiek Denken is een netwerkplatform voor professionals werkzaam in de publieke sector en bestaat uit een kwartaalblad, themamagazines, website, e-nieuwsbrief, expertmeetings, dialoogtafels en de Publiek Denken Top 100.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer