Overheid start campagne om depressie bespreekbaar te maken

In Nederland hebben ruim 800.000 mensen een depressie. Voor veel mensen is het niet eenvoudig hierover te praten, omdat ze het gevoel hebben er alleen voor te staan.

Op 29 mei 2018 is de campagne Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar! van start gegaan. Hey is een campagne van het ministerie van Volksgezondheid met doel depressie voor iedereen bespreekbaar maken. De Hey-campagne wil mensen bewegen zich niet af te sluiten, maar juist over depressie te praten.

hey het is oke campagne depressie vwsOp 7 februari 2018 organiseerde Hey een uniek evenement: Moodcamp. De hoofdactiviteit op Moodcamp was een hindernissenloop (obstacle run) met obstakels die waren gebaseerd op verschillende aspecten van depressie. Denk bijvoorbeeld aan Het zwarte gat, Het web of de Uit-balans-baan. Hierdoor leerden de deelnemers over depressie en konden zij op een unieke manier ervaren hoe het is om met depressie te worden geconfronteerd.

Meer informatie met tips om depressie bespreekbaar te maken is te vinden op de site van de Rijksoverheid: ‘Hey! Het is oké’ campagne maakt depressie bespreekbaar, Rijksoverheid, 9 januari 2018: www.rijksoverheid.nl

Zie verder website Hey, het is oké: https://www.heyhetisoke.nl/

Video Moodcamp tegen depressie, 27 februari 2018: https://www.youtube.com/watch?v=FavtcTlu8S8

hey het is oke campagne depressie vws 2

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer