Canon Sociaal werk viert tienjarig bestaan met interactieve affiche-reclamecampagne

Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan is Canon Sociaal werk Nederland een reclamecampagne gestart die er wat anders uitziet dan gebruikelijk. De Canon beschikt over voorlichters noch mediamanagers, maar doet alles zelf: “Maar we zijn met te weinig om alle prikborden en publiciteitsmogelijkheden optimaal te benutten. Daarvoor hebben we hulp nodig. Van U. Ziet u in uw werk- of studieomgeving mogelijkheden om collega’s of medestudenten op de Canon te attenderen, gebruik dan de daarvoor beschikbare affiches”.

Er kan gekozen worden uit vijftien fraaie affiches. Eerst er een uitkiezen uit de lijst, dan downloaden en vervolgens printen. Affiches in A3 formaat bestellen kan ook. Hieronder een voorbeeld wat je met een affiche kunt doen:

affiche canon sociaal werk nederland volkshuisvesting

De Canon Sociaal werk biedt op de site aan de hand van ‘vensters’ een overzicht van de geschiedenis van het maatschappelijk werk in Nederland. De Canon is begonnen met een editie van tien vensters. Via een aantal tussenstappen en met hulp van verschillende organisaties is de Canon uitgegroeid tot een editie van vijfhonderd vensters. Elk venster vertelt een verhaal over een opmerkelijke gebeurtenis of trend die van invloed is geweest op het denken en doen van het maatschappelijk werk. Beroepsontwikkeling en beroepsorganisatie spelen een belangrijke rol.

Wikipendium van het sociaal werk

De Canon Sociaal Werk staat niet op zichzelf. Deze is onderdeel van een in 2007 van start gegaan historisch project met als doel de bijzondere geschiedenis van het werk van sociale professionals onder de aandacht brengen. In beroepsopleidingen was daarvoor nog maar nauwelijks tijd ingeruimd en in het werkveld werd het verleden door fusies en schaalvergrotingingsprocessen soms letterlijk weggegooid. Meer dan eens zijn archieven achteloos bij het grofvuil gezet. Het gevolg was dat het professionele ambacht dreigde los te raken van kennis, ervaringen en tradities en een al te gemakkelijke prooi werd van technocratische redeneringen.

Canon Sociaal werk heeft zich na tien jaar ontwikkeld tot een wikipendium (combinatie van wikipedia en compendium) en een platform waarop lessen van de rijke geschiedenis kunnen worden vertaald naar de actualiteit van het sociaal beroep. Aan dit educatieve bouwwerk worden voortdurend nieuwe trappen, gangen, vleugels en etages toegevoegd. De redactie van de Canon nodigt iedereen uit suggesties te doen en bijdragen te leveren.

Gezocht: Reclamemakers, Canon Sociaal werk Nederland: www.canonsociaalwerk.eu/nl/reclame.php

Canon Sociaal werk Nederland: www.canonsociaalwerk.eu

affiches canon sociaal werk nederland tienjarig bestaan

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer