Wat merken zorgverleners van vermindering van regeldruk? Vul vragenlijst van Nationale [Ont]Regelmonitor in

Nationale Ontregelmonitor

Hoe staat het met de voortgang van de resultaten van het Actieplan [Ont]Regel de Zorg? Ervaren zorgverleners afnemende regeldruk? Sinds juli 2019 kunnen zorgverleners meedoen aan de meting en hun stem laten horen via de [Ont]Regelmonitor. Eind september 2019 worden de resultaten bekendgemaakt.
Minder regeldruk is van belang voor zorgverleners. Zij kunnen dan meer tijd besteden aan hun patiënten.

Wordt er daadwerkelijk vooruitgang geboekt?

Eind 2018, begin 2019 namen maar liefst zesduizend zorgverleners deel aan de 0-meting van de [Ont]Regelmonitor. Maar nu komt het erop aan.  Zorgverleners kunnen nu deelnemen aan de 1-meting. Wordt er daadwerkelijk vooruitgang geboekt met het verminderen van de regeldruk in de zorg? Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan vijf minuten. Door mee te doen, kunnen de antwoorden in kaart worden gebracht.
Er zijn geen goede of foute antwoorden.  Zie: [Ont]Regelmonitor: www.ontregelmonitor.nl

De ministers Bruno Bruins en Hugo de Jonge van Volksgezondheid (VWS) gaven het in de Tweede Kamer al aan: “We stoppen pas als zorgverleners merkbaar minder regeldruk ervaren.” Oftewel: alleen de zorgverlener kan aangeven of de regeldruk afneemt in de dagelijkse praktijk.

Bedoeld voor alle zorgverleners

De [Ont]Regelmonitor is bedoeld voor alle zorgverleners  in Nederland – dus ook de verzorgenden – die minder tijd willen besteden aan onzinnige administratie en meer tijd voor de patiënt. Gemiddeld is een zorgverlener minimaal 40% van de werktijd kwijt aan onzinnige administratie.

Aangezien alleen de zorgverleners zelf bepalen of er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt met het verminderen van de regeldruk, is het van belang dat zoveel mogelijk zorgverleners de vragenlijst beantwoorden.

Ga naar vragenlijst van de Nationale (On)Regelmonitor: https://energiekompas.datacoll.nl/oyixgfigjd?l=nl

De Nationale (Ont)Regelmonitor: www.ontregelmonitor.nl/

(Ont)Regel de zorg! Ministerie VWS presenteert meerjarig actieplan om zorg te verlossen van overbodige bureaucratie, Blogs Beroepseer, 23 mei 2018: https://beroepseer.nl

Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg, Blogs Beroepseer, 13 juni 2019: https://beroepseer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer